Блюдо має ніжний вершковим смаком, дуже ситне і максимально просте.
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе лосося 100 г (кожне)
- Паста фузіллі 200 г
- М'який сир 50 г
- Лимон 1 шт
- Кубик овочевого бульйону 1 шт
- рисове вино 1 столова ложка
- зелена цибуля 2 пера
- Шпинат 120 г
- оливкова олія для смаження
- мелений перець за смаком
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
702
ккал
білки:
37
г
жири:
26
г
вуглеводи:
80
г
кроки
-
Закип'ятіть воду в каструлі. Додайте пасту і щедру дрібку солі. Варіть на сильному вогні 10-12 хвилин до готовності (точний час дивіться на упаковці). Потім злийте воду в окрему чашку.
-
на середній вогонь поставте велику антипригарну сковороду з оливковою олією. Коли масло нагріється, викладіть рибу шкірою вниз, посоліть. Смажте з кожного боку по 2-3 хвилини, але не до повної готовності лосося. Потім перекладіть філе риби на тарілку.
-
Кубик овочевого бульйону розчиніть в 150 мл окропу. Зелену цибулю дрібно порубати. Лимон розріжте навпіл.
-
поверніть сковороду на середньо-слабкий вогонь, влийте рисове вино і смажте хвилину. Далі влийте овочевий бульйон і викладіть м'який сир. Готуйте, помішуючи, 3-4 хвилини до загустіння соусу. Потім викладіть у вершковий соус промитий шпинат і млоїте до м'якості 1-2 хвилини.
-
рибу розділіть на середні шматочки і викладіть в сковороду разом з пастою. Готуйте ще пару хвилин, постійно помішуючи, поки соус не розподілиться по макаронів. Якщо блюдо сухе, влийте трохи води з-під пасти. Посоліть, поперчіть за смаком і зніміть з вогню.
-
видавіть на блюдо сік половини лимона і розмішайте.
-
половину лимона, що залишилася, розріжте на часточки. Подавайте блюдо, прикрасивши зеленою цибулею і часточкою лимона.
вибір і заміна інгредієнтів
для цього рецепта використовуйте будь-яку рибу з сімейства лососевих, наприклад, сьомгу або форель .Замість фузіллі можете взяти будь-яку пасту на ваш смак. А замість рисового вина підійде сухий херес.
овочевий бульйон можна зварити самостійно .