⏰ Лосось в гірчичному соусі на сковороді: покроковий рецепт з фото

Як приготувати смажене філе лосося в гірчичному соусі

20:00
готовий лосось в горчичном соусе
Приготуйте ідеальне філе лосося в соусі з часнику, ароматних трав і діжонської гірчиці. Пропонуємо готувати страву на сковороді-гриль, але ви також можете використовувати звичайний гриль.

Якщо ви вирішили запекти лосося в духовці, то гірчичну пасту нанесіть за пару хвилин до готовності. Гарнір підійде абсолютно будь-який: крупи для щільного обіду або овочі для легкої вечері.

інгредієнти
порції: - + 4
  • 4 філе лосося 200  г (кожне)
  • часник 4  зубчики
  • Приправа " прованські трави» 1  чайна ложка
  • червоний винний оцет 1  чайна ложка
  • оливкова олія 1  чайна ложка
  • діжонська гірчиця 2 столові ложки
  • сіль за смаком  
  • перець мелений за смаком  
  • рослинна олія для смаження  
на порцію
калорії: 224 ккал
білки: 35 г
жири: 8 г
вуглеводи: 3 г
кроки
20  хв. друк
  • готовим рибу и пасту из горчици
    приготуйте заздалегідь гірчичну пасту. Для цього розітріть в ступці або подрібніть блендером часник, прованські трави, винний оцет, оливкова олія і діжонську гірчицю. Відкласти убік. Рибу промийте, промокніть паперовим рушником, потім посипте сіллю і перцем за смаком. Поставте розігріватися на сильний вогонь сковороду гриль, збризніть невеликою кількістю рослинного масла. Коли сковорода нагріється, викладіть філе риби. Готуйте з одного боку близько 5 хвилин.
  • обмазиваем лосося горчичной пастой
    потім переверніть рибу на іншу сторону, змастіть верх гірчичною пастою, готуйте 3-4 хвилини. Знову переверніть рибне філе, викладіть залишився гірчичний соус на іншу сторону. Готуйте ще хвилину. Загальний час приготування виходить близько 10 хвилин для шматків товщиною близько 2,5 см.
  • готовий лосось в горчичном соусе
    викладіть рибу на тарілку. За бажанням прикрасьте часточками лимона. Як гарнір підійде смажена спаржа, крупа або картопля.

вибір і заміна інгредієнтів

для цього рецепта підійде будь-яка червона жирна риба сімейства лососевих, наприклад, сьомга або форель .

червоний винний оцет можна замінити виноградним соком або іншим оцтом, наприклад, яблучним.

якщо у вас немає діжонської гірчиці, то підійде і звичайна.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?