Якщо ви вирішили запекти лосося в духовці, то гірчичну пасту нанесіть за пару хвилин до готовності. Гарнір підійде абсолютно будь-який: крупи для щільного обіду або овочі для легкої вечері.
інгредієнти
порції:
-
+
- 4 філе лосося 200 г (кожне)
- часник 4 зубчики
- Приправа " прованські трави» 1 чайна ложка
- червоний винний оцет 1 чайна ложка
- оливкова олія 1 чайна ложка
- діжонська гірчиця 2 столові ложки
- сіль за смаком
- перець мелений за смаком
- рослинна олія для смаження
на порцію
калорії:
224
ккал
білки:
35
г
жири:
8
г
вуглеводи:
3
г
кроки
-
приготуйте заздалегідь гірчичну пасту. Для цього розітріть в ступці або подрібніть блендером часник, прованські трави, винний оцет, оливкова олія і діжонську гірчицю. Відкласти убік. Рибу промийте, промокніть паперовим рушником, потім посипте сіллю і перцем за смаком. Поставте розігріватися на сильний вогонь сковороду гриль, збризніть невеликою кількістю рослинного масла. Коли сковорода нагріється, викладіть філе риби. Готуйте з одного боку близько 5 хвилин.
-
потім переверніть рибу на іншу сторону, змастіть верх гірчичною пастою, готуйте 3-4 хвилини. Знову переверніть рибне філе, викладіть залишився гірчичний соус на іншу сторону. Готуйте ще хвилину. Загальний час приготування виходить близько 10 хвилин для шматків товщиною близько 2,5 см.
-
викладіть рибу на тарілку. За бажанням прикрасьте часточками лимона. Як гарнір підійде смажена спаржа, крупа або картопля.
вибір і заміна інгредієнтів
для цього рецепта підійде будь-яка червона жирна риба сімейства лососевих, наприклад, сьомга або форель .
червоний винний оцет можна замінити виноградним соком або іншим оцтом, наприклад, яблучним.
якщо у вас немає діжонської гірчиці, то підійде і звичайна.