цей рецепт дуже швидкий-від вас вимагається просто натерти філе спеціями і відправити в духовку. У підсумку виходить збалансоване, корисне і дуже смачна страва.
не пересушити рибу, не варто довго тримати її в духовці. При бажанні можна приготувати страву на пару, на сковороді або грилі .
інгредієнти
порції:
-
+
- філе лосося 450 г
- тростинний цукор 4 чайні ложки
- Приправа для стейків " Монреаль» 1 чайна ложка
- мелена паприка ½ чайної ложки
на порцію
калорії:
171
ккал
білки:
23
г
жири:
7
г
вуглеводи:
4
г
кроки
-
заздалегідь включите духовку розігріватися до 180 градусів. Помістіть всередину кедрову дошку. В якості альтернативи використовуйте форму для запікання або чавунну сковороду. Філе риби підготуйте-промийте, обсушити, видаліть кісточки.
-
З'єднайте монреальську приправу, цукор і паприку і натріть цією сумішшю лосося з обох сторін.
-
помістіть рибу на кедрову дошку (або в іншу форму для запікання) і готуйте 10-15 хвилин в залежності від товщини філе. Готовність перевіряйте ножем, лосось повинен повністю пропектися.
вибір і заміна інгредієнтів
Використовуйте будь-яку рибу сімейства лососевих, наприклад, кету або сьомгу.
Приправу Монреаль можна замінити на будь-яку суміш спецій для м'яса або шашлику. Також її можна приготувати самостійно. Для цього в ємності змішайте по 1 столовій ложці:
- сушеного лука,
- сушеного часнику,
- насіння кропу,
- солі,
- чорного перцю
і по половині столової ложки:
- копченої паприки,
- перцю чилі,
- насіння гірчиці,
- коріандру.
перемішайте всі сухі інгредієнти, зберігайте в щільно закритій баночці.