⏰ Лосось по-корейськи: рецепт приготування з покроковими фото

Як приготувати запечене філе лосося по-корейськи в домашніх умовах

10:00
готовий лосось в глазури по-корейски
Приготуйте лосося в глазурі по-корейськи. Цей рецепт не відніме у вас багато часу, а результат перевершить всі очікування.

в якості лосося можете брати будь-яку червону жирну рибу сімейства лососевих ( кету , форель , сьомгу і т.п.). Не потрібно запікати її довго, щоб не пересушити.

Червона риба не тільки смачна, але і дуже корисна. Блюдо легке і швидке, готується всього з краплею олії, без смаження.

інгредієнти
порції: - + 4
  • 4 шматки філе лосося 120  г (кожен)
  • Кочхуджан 1  столова ложка
  • Мірін 2  чайні ложки
  • соєвий соус 2  чайні ложки
  • цукор 2  чайні ложки
  • кунжутне масло ½  чайної ложки
  • часник 1  зубчик
  • шматочок імбиру 1  см
  • зелена цибуля для подачі  
  • чорний кунжут для подачі  
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 192 ккал
білки: 23 г
жири: 8 г
вуглеводи: 7 г
кроки
10  хв. друк
  • промитое филе лосося
    поставте розігріватися духовку в режимі «гриль» (або режим «бройлер»). У мисці змішайте всі інгредієнти для глазурі: пасту кочхуджан, Мірін, соєвий соус, цукор, кунжутне масло, подрібнений часник, подрібнений шматочок імбиру. Всі інгредієнти перемішайте. Рибу підготуйте. Промийте, промокніть паперовим рушником. Деко застеліть фольгою для запікання.
  • обмазиваем соусом рибу
    викладіть філе лосося на деко, посоліть за смаком і відправте в духовку на пару хвилин. У духовці деко встановлюйте на відстані 10-12 см від решітки гриля (бройлера). Дістаньте рибу з духовки, змастіть глазур'ю і знову помістіть запікатися. Готуйте ще 3-5 хвилин до золотистої скоринки.
  • готовий лосось в глазури по-корейски
    для подачі посипте рибу чорним кунжутом. Зелену цибулю наріжте тонкими смужками під кутом і також прикрасьте рибу. Як гарнір підійде відвареної білий або бурий рис.

вибір і заміна інгредієнтів

Кочхуджан-корейська гостра паста, яка готується на основі рисового борошна, меленого перцю і рисового сиропу. Якщо не вийшло знайти її в магазині, замініть аджикою або томатною пастою з перцем і часником.

Мірін-це солодке рисове вино. Замінити його можна підсолодженим сухим білим вином або хересом.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?