в якості лосося можете брати будь-яку червону жирну рибу сімейства лососевих ( кету , форель , сьомгу і т.п.). Не потрібно запікати її довго, щоб не пересушити.
Червона риба не тільки смачна, але і дуже корисна. Блюдо легке і швидке, готується всього з краплею олії, без смаження.
інгредієнти
порції:
-
+
- 4 шматки філе лосося 120 г (кожен)
- Кочхуджан 1 столова ложка
- Мірін 2 чайні ложки
- соєвий соус 2 чайні ложки
- цукор 2 чайні ложки
- кунжутне масло ½ чайної ложки
- часник 1 зубчик
- шматочок імбиру 1 см
- зелена цибуля для подачі
- чорний кунжут для подачі
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
192
ккал
білки:
23
г
жири:
8
г
вуглеводи:
7
г
кроки
-
поставте розігріватися духовку в режимі «гриль» (або режим «бройлер»). У мисці змішайте всі інгредієнти для глазурі: пасту кочхуджан, Мірін, соєвий соус, цукор, кунжутне масло, подрібнений часник, подрібнений шматочок імбиру. Всі інгредієнти перемішайте. Рибу підготуйте. Промийте, промокніть паперовим рушником. Деко застеліть фольгою для запікання.
-
викладіть філе лосося на деко, посоліть за смаком і відправте в духовку на пару хвилин. У духовці деко встановлюйте на відстані 10-12 см від решітки гриля (бройлера). Дістаньте рибу з духовки, змастіть глазур'ю і знову помістіть запікатися. Готуйте ще 3-5 хвилин до золотистої скоринки.
-
для подачі посипте рибу чорним кунжутом. Зелену цибулю наріжте тонкими смужками під кутом і також прикрасьте рибу. Як гарнір підійде відвареної білий або бурий рис.
вибір і заміна інгредієнтів
Кочхуджан-корейська гостра паста, яка готується на основі рисового борошна, меленого перцю і рисового сиропу. Якщо не вийшло знайти її в магазині, замініть аджикою або томатною пастою з перцем і часником.
Мірін-це солодке рисове вино. Замінити його можна підсолодженим сухим білим вином або хересом.