для рецепта підійде будь-яка червона жирна риба сімейства лососевих, наприклад, сьомга або горбуша .
смажте котлети з лосося на звичайній сковороді або сковороді-гриль, також їх можна запекти в духовці. Для подачі пропонуємо використовувати авокадо і зелень, але для більш ситного варіанту додайте гарнір: рис або пасту.
інгредієнти
порції:
-
+
- для котлет:
- філе лосося 450 г
- червоний болгарський перець 40 г
- жовтий болгарський перець 40 г
- панірувальні сухарі Панко 6 столових ложок
- часник 1 зубчик
- куряче яйце велике 1 шт
- соєвий соус ½ столової ложки
- лимонний сік 1 чайна ложка
- велика сіль 2 щіпки
- рослинна олія
- для соусу:
- Легкий майонез 3 столові ложки
- Соус Шрірача 1 столова ложка
- для подачі (за бажанням):
- рукола 80 г
- Авокадо 120 г
на порцію
калорії:
283
ккал
білки:
26
г
жири:
15
г
вуглеводи:
11
г
кроки
-
підготуйте рибу. Зніміть з філе шкіру, промийте, промокніть паперовим рушником, витягніть кістки. Чверть риби подрібніть за допомогою блендера або кухонного комбайна в фарш, щоб котлети краще ліпилися. Частину риби порубати ножем.
-
болгарський перець наріжте дрібними кубиками. У мисці змішайте рибу, червоний і жовтий перці, панірувальні сухарі і подрібнений часник. Для соусу з'єднайте в мисці майонез і шрірачу, ретельно перемішайте, відкладіть в сторону.
-
в окремій мисці змішайте сире куряче яйце, соєвий соус, лимонний сік і сіль. Додайте рідкі інгредієнти в фарш, перемішайте. Сформуйте з суміші 4 котлети і приберіть їх в холодильник на 1 годину, щоб вони краще тримали форму під час приготування. Збризніть сковороду краплею олії, поставте розігріватися на середній вогонь. Викладайте котлети і готуйте їх по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
-
для подачі викладіть на плоску тарілку рукколу, зверху на неї покладіть котлету, полийте її столовою ложкою соусу і прикрасьте часточками авокадо.
Заміна інгредієнтів
замість руколи можна взяти шпинат або листовий салат. Для того щоб соус вийшов більш легкий, замініть майонез на сметану.
а соус Шрірача можна зробити самостійно, змішавши томатний кетчуп з меленим гострим перцем. Також підійде будь-який інший гострий соус, наприклад, чилі або табаско.