⏰ котлети з лосося на сковороді: рецепт з покроковими фото

швидкий рецепт приготування котлет з лосося на сковороді за 20 хвилин

20:00
готовие котлети из лосося на сковороде
Котлети-поширене і улюблене багатьма блюдо. Щоб урізноманітнити меню і порадувати близьких, приготуйте котлети з червоної риби. Вони виходять дуже ніжні, ситні, корисні і підійдуть тим, хто не їсть м'ясні страви.

для рецепта підійде будь-яка червона жирна риба сімейства лососевих, наприклад, сьомга або горбуша .

смажте котлети з лосося на звичайній сковороді або сковороді-гриль, також їх можна запекти в духовці. Для подачі пропонуємо використовувати авокадо і зелень, але для більш ситного варіанту додайте гарнір: рис або пасту.

інгредієнти
порції: - + 2
  • для котлет:
  • філе лосося 450  г
  • червоний болгарський перець 40  г
  • жовтий болгарський перець 40  г
  • панірувальні сухарі Панко 6  столових ложок
  • часник 1  зубчик
  • куряче яйце велике 1  шт
  • соєвий соус ½  столової ложки
  • лимонний сік 1  чайна ложка
  • велика сіль 2  щіпки
  • рослинна олія  
  • для соусу:
  • Легкий майонез 3 столові ложки
  • Соус Шрірача 1  столова ложка
  • для подачі (за бажанням):
  • рукола 80  г
  • Авокадо 120  г
на порцію
калорії: 283 ккал
білки: 26 г
жири: 15 г
вуглеводи: 11 г
кроки
20  хв. друк
  • снимаем кожу с лосося
    підготуйте рибу. Зніміть з філе шкіру, промийте, промокніть паперовим рушником, витягніть кістки. Чверть риби подрібніть за допомогою блендера або кухонного комбайна в фарш, щоб котлети краще ліпилися. Частину риби порубати ножем.
  • готовим фарш для котлет и соус
    болгарський перець наріжте дрібними кубиками. У мисці змішайте рибу, червоний і жовтий перці, панірувальні сухарі і подрібнений часник. Для соусу з'єднайте в мисці майонез і шрірачу, ретельно перемішайте, відкладіть в сторону.
  • жарим котлети из лосося
    в окремій мисці змішайте сире куряче яйце, соєвий соус, лимонний сік і сіль. Додайте рідкі інгредієнти в фарш, перемішайте. Сформуйте з суміші 4 котлети і приберіть їх в холодильник на 1 годину, щоб вони краще тримали форму під час приготування. Збризніть сковороду краплею олії, поставте розігріватися на середній вогонь. Викладайте котлети і готуйте їх по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
  • готовие котлети из лосося на сковороде
    для подачі викладіть на плоску тарілку рукколу, зверху на неї покладіть котлету, полийте її столовою ложкою соусу і прикрасьте часточками авокадо.

Заміна інгредієнтів

замість руколи можна взяти шпинат або листовий салат. Для того щоб соус вийшов більш легкий, замініть майонез на сметану.

а соус Шрірача можна зробити самостійно, змішавши томатний кетчуп з меленим гострим перцем. Також підійде будь-який інший гострий соус, наприклад, чилі або табаско.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?