це неймовірно смачна страва італійської кухні можна приготувати менш ніж за півгодини, що буде відмінним варіантом для буднього обіду або вечері.
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе лосося зі шкірою 100 г (кожне)
- Паста (спіральки або спагетті) 120 г
- М'який сир 50 г
- помідори черрі 250 г
- свіжий базилік 1 гілочка
- соус песто з базиліком 50 г
- сіль і чорний перець за смаком
- оливкова олія
на порцію
калорії:
646
ккал
білки:
33
г
жири:
34
г
вуглеводи:
52
г
кроки
-
додайте пасту в каструлю з великою кількістю води і дрібкою солі і доведіть до кипіння на сильному вогні. Відваріть відповідно до інструкції на упаковці до стану аль денте. Після приготування пасти злийте воду, при цьому залиште в окремій ємності близько 100 мл цієї води.
-
розігрійте велику широку сковороду (бажано з антипригарним покриттям) з оливковою олією на середньому вогні. Коли вона нагріється, викладіть філе лосося, посоліть його за смаком і готуйте по 3 хвилини з кожного боку, поки риба не підрум'яниться і не буде майже готовою.
-
поки паста вариться, наріжте помідори черрі навпіл.
-
коли лосось буде майже готовий, додайте нарізані помідори черрі і готуйте ще 2-3 хвилини.
-
обережно зніміть шкіру з лосося і викиньте її. Розламайте лосося на великі шматочки дерев'яною ложкою, додайте в сковороду песто, м'який сир і 100 мл води з-під пасти. Перемішайте все разом. Готуйте ще 1 хвилину, поки вийшов вершковий соус злегка не загусне.
-
додайте в сковороду пасту, щедро посипте сіллю і перцем і гарненько все перемішайте. Вимкніть вогонь.
-
для подачі посипте лосося з пастою у вершковому соусі листочками базиліка. Смачного!