ця страва-ідеальний обід або вечерю, якщо ви дбаєте про своє здоров'я.
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе лосося 100 г (кожне)
- сир фета 100 г
- Булгур 80 г
- Кабачок 1 шт
- Лимон 1 шт
- зелений горошок 150 г
- Маш-салат (корн) 50 г
- М'ята 2 гілочки
- пелюстки мигдалю 15 г
- оливкова олія 3 столові ложки
- перець мелений за смаком
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
609
ккал
білки:
41
г
жири:
33
г
вуглеводи:
37
г
кроки
-
Закип'ятіть в каструлі воду, додайте булгур з дрібкою солі і варіть 6-7 хвилин.
-
нагрійте на середньо-сильному вогні сковороду, бажано антипригарну. Викладіть мигдальні пелюстки і швидко обсмажте 2-3 хвилини до золотистого кольору на сухій сковороді.
-
приберіть мигдаль зі сковороди, додайте ложку оливкової олії. Викладіть рибу шкірою вниз, поперчіть і посоліть за смаком, смажте по 4-5 хвилин з кожного боку.
-
через 6-7 хвилин варіння булгура додайте в каструлю горох і варіть ще 5-6 хвилин до готовності крупи, потім злийте воду.
-
Кабачок очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами за допомогою овочечистки. Сир довільно розкришіть руками. Листя м'яти відокремте від стебел і дрібно наріжте. Стебла не потрібні. Лимон розріжте навпіл.
-
для лимонної заправки з'єднайте в мисці сік половини лимона, 2 ложки оливкової олії і ложку води, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Що залишився лимон наріжте на часточки.
-
Маш-салат вимийте і висушіть. До відварного булгуру додайте салатні листя, більшу частину м'яти, кабачок, сир і залийте лимонною заправкою. Ретельно розмішайте салат.
-
Подавайте салат з лососем. Прикрасьте мигдальними пелюстками, що залишилася м'ятою і часточкою лимона.
Заміна інгредієнтів
для рецепта беріть будь-яку червону жирну рибу сімейства лососевих, наприклад, форель або кету . Сир фета можна замінити на бринзу або солоний сулугуні. Якщо ні свіжого горошку , використовуйте заморожений . А замість маш-салату можна взяти звичайний листовий або шпинат.