⏰ Салат з лососем і сиром: покроковий рецепт з фото

Як приготувати дуже ситний салат з лососем і сиром

30:00
готовий салат с лососем и сиром
Це корисне, ситне і смачне блюдо містить в собі відразу і салат з лосося, сиру, зелені і овочів, і гарнір у вигляді булгура. Булгур-корисне джерело складних вуглеводів і клітковини, а також смачна альтернатива звичним і вже обридлим гарнірів.

ця страва-ідеальний обід або вечерю, якщо ви дбаєте про своє здоров'я.

інгредієнти
порції: - + 2
  • 2 філе лосося 100  г (кожне)
  • сир фета 100  г
  • Булгур 80  г
  • Кабачок 1  шт
  • Лимон 1  шт
  • зелений горошок 150  г
  • Маш-салат (корн) 50  г
  • М'ята 2  гілочки
  • пелюстки мигдалю 15  г
  • оливкова олія 3 столові ложки
  • перець мелений за смаком  
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 609 ккал
білки: 41 г
жири: 33 г
вуглеводи: 37 г
кроки
30  хв. друк
  • отвариваем булгур
    Закип'ятіть в каструлі воду, додайте булгур з дрібкою солі і варіть 6-7 хвилин.
  • обжариваем миндаль
    нагрійте на середньо-сильному вогні сковороду, бажано антипригарну. Викладіть мигдальні пелюстки і швидко обсмажте 2-3 хвилини до золотистого кольору на сухій сковороді.
  • обжариваем лосося
    приберіть мигдаль зі сковороди, додайте ложку оливкової олії. Викладіть рибу шкірою вниз, поперчіть і посоліть за смаком, смажте по 4-5 хвилин з кожного боку.
  • добавляем горошек
    через 6-7 хвилин варіння булгура додайте в каструлю горох і варіть ще 5-6 хвилин до готовності крупи, потім злийте воду.
  • нарезаем кабачок , лимон и зелень
    Кабачок очистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами за допомогою овочечистки. Сир довільно розкришіть руками. Листя м'яти відокремте від стебел і дрібно наріжте. Стебла не потрібні. Лимон розріжте навпіл.
  • смешиваем заправку для салата
    для лимонної заправки з'єднайте в мисці сік половини лимона, 2 ложки оливкової олії і ложку води, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Що залишився лимон наріжте на часточки.
  • добавляем овощи и зелень
    Маш-салат вимийте і висушіть. До відварного булгуру додайте салатні листя, більшу частину м'яти, кабачок, сир і залийте лимонною заправкою. Ретельно розмішайте салат.
  • готовий салат с лососем и сиром
    Подавайте салат з лососем. Прикрасьте мигдальними пелюстками, що залишилася м'ятою і часточкою лимона.

Заміна інгредієнтів

для рецепта беріть будь-яку червону жирну рибу сімейства лососевих, наприклад, форель або кету . Сир фета можна замінити на бринзу або солоний сулугуні. Якщо ні свіжого горошку , використовуйте заморожений . А замість маш-салату можна взяти звичайний листовий або шпинат.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?