⏰ сьомга з рисом на сковороді: рецепт з покроковими фото

Як швидко приготувати смажену сьомгу з рисом в стилі Тандурі

20:00
готовая семга с рисом
Сьомга Тандурі з бурим рисом — це швидке, але дуже смачна страва індійської кухні.

на гарнір подається простий зелений салат з огірка і м'яти, а також робиться соус на основі часнику і йогурту. Всього 20 хвилин — і ситна трапеза на двох готова!

інгредієнти
порції: - + 2
  • філе сьомги 200  г
  • бурий довгозерний рис (вже зварений) 300  г
  • Шпинат 80  г
  • огірок ½  шт
  • натуральний йогурт 80  г
  • М'ята 2  гілочки
  • часникова паста ½  столової ложки
  • Приправа каррі 1  столова ложка
  • чорний кунжут 1  чайна ложка
  • оливкова олія 1.5 столові ложки
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 545 ккал
білки: 33 г
жири: 25 г
вуглеводи: 47 г
кроки
20  хв. друк
  • смешиваем семгу с маринадом
    нагрійте широку сковороду (бажано з антипригарним покриттям) з 1 столовою ложкою оливкової олії на сильному вогні. У великій мисці з'єднайте каррі з половиною часникової пасти, половиною йогурту і невеликою кількістю солі. Філе сьомги розділіть на 2 шматки, додайте їх в миску і ретельно перемішайте.
  • обжариваем рибу
    викладіть рибу шкірою вниз на сковороду. Готуйте по 4-5 хвилин з кожного боку до готовності — це і є сьомга тандури.
  • нарезаем огурец и мяту
    поки риба готується, крупно наріжте огірок. Відірвіть листя м'яти від стебел і дрібно їх наріжте (стебла не використовуються).
  • смешиваем салат
    додайте нарізаний огірок і м'яту в миску з оливковою олією і сіллю за смаком. Гарненько перемішайте-це і є найпростіший зелений салат.
  • добавляем шпинат к рису
    знову нагрійте на середньому вогні сковороду. Додайте відварений бурий рис і шпинат з невеликою кількістю води і готуйте, накривши кришкою, 2-3 хвилини.
  • смешиваем соус
    З'єднайте залишилася часникову пасту з залишилися йогуртом в невеликій мисці — це і є соус.
  • готовая семга с рисом
    Подавайте сьомгу Тандурі з бурим рисом і салатом з огірка з м'ятою на гарнір, а зверху полийте приготованим соусом. Посипте все блюдо кунжутом.

Заміна інгредієнтів

сьомгу можна замінити на іншу червону рибу: горбушу , форель і т. п.

якщо у вас не вийшло знайти часникову пасту в магазині, зробіть її самостійно. Для цього змішайте в блендері до однорідної маси:

  • 250 г часнику;
  • 2 столові ложки оливкової олії.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?