Блюдо виходить досить низькокалорійним і дуже корисним і при цьому готується за лічені хвилини.
інгредієнти
порції:
-
+
- 2 філе сьомги 100 г (кожне)
- картопля 4 шт
- варений буряк 250 г
- часник 1 зубчик
- зелена цибуля 1 головка
- грецький йогурт 150 г
- чорний кунжут 1 чайна ложка
- Приправа каррі 1 столова ложка
- М'ята 4 гілочки
- оливкова олія 1 столова ложка
- рослинна олія
- мелений перець за смаком
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
588
ккал
білки:
34
г
жири:
24
г
вуглеводи:
59
г
кроки
-
Духовку включіть нагріватися до 240 градусів. Картопля промийте, почистіть і наріжте невеликими шматочками.
-
викладіть шматочки картоплі на деко, додайте 1-2 ложки рослинної олії, приправте каррі, посоліть і поперчіть за смаком. Розмішайте і запікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
-
часник очистіть і подрібніть. Зелену цибулю дрібно порубати ножем. Листя м'яти відокремте від стебел і дрібно наріжте.
-
буряк відваріть заздалегідь. У миску злийте 2-3 столові ложки води, в якій варилася буряк. Сам овоч наріжте на дрібні кубики.
-
у миску з буряковим соком додайте зелену цибулю, буряк, грецький йогурт, часник, половину листя м'яти, оливкову олію, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте-це і є буряковий салат.
-
через вказане в п.2 час дістаньте картопля з духовки і посуньте його на одну половину дека.
-
іншу половину застеліть фольгою або пергаментом і викладіть рибу шкірою вниз. Збризніть рибу рослинним маслом і щедро посоліть. Надішліть в духовку ще на 7-8 хвилин.
-
Подавайте сьомгу з хрусткою картоплею і буряковим салатом. Прикрасьте кунжутом і залишилися листям м'яти.
Заміна інгредієнтів
для рецепта можна взяти будь-яку червону рибу сімейства лососевих, наприклад, форель або кету . Замість грецького йогурту можна вибрати нежирну сметану або мацоні.