⏰ сьомга з картоплею в духовці: рецепт з покроковими фото

Як смачно приготувати запечене філе сьомги з картоплею в духовці

35:00
готовая семга с картошкой
Пропонуємо рецепт незвичайного і неймовірно смачної вечері. Запечіть в духовці філе сьомги разом з хрусткою картоплею. Подайте до них легкий буряковий салат.

Блюдо виходить досить низькокалорійним і дуже корисним і при цьому готується за лічені хвилини.

інгредієнти
порції: - + 35
  • 2 філе сьомги 100  г (кожне)
  • картопля 4  шт
  • варений буряк 250  г
  • часник 1  зубчик
  • зелена цибуля 1  головка
  • грецький йогурт 150  г
  • чорний кунжут 1  чайна ложка
  • Приправа каррі 1  столова ложка
  • М'ята 4  гілочки
  • оливкова олія 1  столова ложка
  • рослинна олія  
  • мелений перець за смаком  
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 588 ккал
білки: 34 г
жири: 24 г
вуглеводи: 59 г
кроки
35  хв. друк
  • нарезаем картошку
    Духовку включіть нагріватися до 240 градусів. Картопля промийте, почистіть і наріжте невеликими шматочками.
  • запекаем картофель
    викладіть шматочки картоплі на деко, додайте 1-2 ложки рослинної олії, приправте каррі, посоліть і поперчіть за смаком. Розмішайте і запікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
  • нарезаем зелень и чеснок
    часник очистіть і подрібніть. Зелену цибулю дрібно порубати ножем. Листя м'яти відокремте від стебел і дрібно наріжте.
  • нарезаем вареную свеклу
    буряк відваріть заздалегідь. У миску злийте 2-3 столові ложки води, в якій варилася буряк. Сам овоч наріжте на дрібні кубики.
  • смешиваем салат
    у миску з буряковим соком додайте зелену цибулю, буряк, грецький йогурт, часник, половину листя м'яти, оливкову олію, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте-це і є буряковий салат.
  • картофель отодвигаем на половину противня
    через вказане в п.2 час дістаньте картопля з духовки і посуньте його на одну половину дека.
  • викладиваем семгу
    іншу половину застеліть фольгою або пергаментом і викладіть рибу шкірою вниз. Збризніть рибу рослинним маслом і щедро посоліть. Надішліть в духовку ще на 7-8 хвилин.
  • готовая семга с картошкой
    Подавайте сьомгу з хрусткою картоплею і буряковим салатом. Прикрасьте кунжутом і залишилися листям м'яти.

Заміна інгредієнтів

для рецепта можна взяти будь-яку червону рибу сімейства лососевих, наприклад, форель або кету . Замість грецького йогурту можна вибрати нежирну сметану або мацоні.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?