⏰ Лосось в соусі теріякі на сковороді: рецепт з покроковими фото

Рецепт приготування Філе лосося в соусі теріякі в японському стилі

30:00

Лосось в соусі теріякі з рисом — це швидкий, ситний і корисний вечерю ресторанного якості. Цю страву в японському стилі можна приготувати всього за 30 хвилин!

інгредієнти
порції: - + 4
  • Для основного блюда:
  • 4 шматки філе лосося 150  г (кожен)
  • відвареної круглозерний рис 800  г
  • рослинна олія 1  столова ложка
  • насіння кунжуту 1  столова ложка
  • водорості норі 2  листа
  • часниковий порошок 1  щіпка
  • сіль 1  щіпка
  • мелений чорний перець за смаком  
  • васабі( за бажанням) за смаком  
  • для соусу теріякі:
  • корінь імбиру 30  г
  • соєвий соус 90  мл
  • Мірін 60  мл
  • Саке 60  мл
  • Мед 3 столові ложки
  • кукурудзяний крохмаль 1  чайна ложка
на порцію
калорії: 552 ккал
білки: 42 г
жири: 12 г
вуглеводи: 69 г
кроки
30  хв. друк
  • готовим соус терияки
    подрібніть імбир. Змішайте його з іншими інгредієнтами для соусу теріякі (крім крохмалю) в невеликій каструлі і відставте в сторону. Потім підготуйте лосося-іноді на філе залишається луска. Промийте рибу і просушіть паперовим рушником. Покрийте її з усіх боків сіллю, перцем, часниковим порошком і васабі (якщо використовуєте).
  • викладиваем лосося на сковороду
    Розігрійте духовку до 200 градусів. Каструлю з соусом поставте на плиту і доведіть суміш до кипіння. Додайте розмішаний у воді (один до одного) кукурудзяний крохмаль і продовжуйте кип'ятити протягом 5 хвилин. Потім додайте масло в чавунну сковороду і поставте на середній вогонь. Покладіть лосося на сковороду шкірою вниз.
  • смазиваем филе соусом
    змастіть філе невеликою кількістю соусу теріякі. Слідкуйте за тим, щоб соус не стікав на сковороду, інакше він пригорить і стане гірким. Обсмажуйте лосося протягом 3 хвилин.
  • запекаем лосося в духовке
    нанесіть ще трохи соусу теріякі на лосося і перенесіть сковороду в попередньо розігріту духовку. Ще двічі змастіть рибу соусом з інтервалом в 3 хвилини. Ще через 2 хвилини проткніть ножем найтовстішу частину філе і розсуньте м'ясо, щоб заглянути всередину і перевірити готовність. При необхідності дістаньте лосося з духовки раніше (всього він повинен запікатися 8 хвилин).
  • лосось терияки с рисом
    Подавайте рибу поверх рису і полийте соусом теріякі. Посипте насінням кунжуту і обсмаженими водоростями норі, порізаними на тонкі смужки. Кунжут також можна попередньо підсмажити.

вибір і заміна інгредієнтів

Мірін-солодке кулінарне рисове вино. Якщо у вас не вийде його знайти, замініть на сухий херес або бальзамічний оцет.

Саке-традиційний японський алкогольний напій на основі рису. Його можна замінити на шаосинское вино, той же сухий херес або солодкий вермут.

в якості риби ви можете взяти будь-яку з сімейства лососевих, наприклад, сьомгу або форель .

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?