Лосось в соусі теріякі з рисом — це швидкий, ситний і корисний вечерю ресторанного якості. Цю страву в японському стилі можна приготувати всього за 30 хвилин!
інгредієнти
порції:
-
+
- Для основного блюда:
- 4 шматки філе лосося 150 г (кожен)
- відвареної круглозерний рис 800 г
- рослинна олія 1 столова ложка
- насіння кунжуту 1 столова ложка
- водорості норі 2 листа
- часниковий порошок 1 щіпка
- сіль 1 щіпка
- мелений чорний перець за смаком
- васабі( за бажанням) за смаком
- для соусу теріякі:
- корінь імбиру 30 г
- соєвий соус 90 мл
- Мірін 60 мл
- Саке 60 мл
- Мед 3 столові ложки
- кукурудзяний крохмаль 1 чайна ложка
на порцію
калорії:
552
ккал
білки:
42
г
жири:
12
г
вуглеводи:
69
г
кроки
-
подрібніть імбир. Змішайте його з іншими інгредієнтами для соусу теріякі (крім крохмалю) в невеликій каструлі і відставте в сторону. Потім підготуйте лосося-іноді на філе залишається луска. Промийте рибу і просушіть паперовим рушником. Покрийте її з усіх боків сіллю, перцем, часниковим порошком і васабі (якщо використовуєте).
-
Розігрійте духовку до 200 градусів. Каструлю з соусом поставте на плиту і доведіть суміш до кипіння. Додайте розмішаний у воді (один до одного) кукурудзяний крохмаль і продовжуйте кип'ятити протягом 5 хвилин. Потім додайте масло в чавунну сковороду і поставте на середній вогонь. Покладіть лосося на сковороду шкірою вниз.
-
змастіть філе невеликою кількістю соусу теріякі. Слідкуйте за тим, щоб соус не стікав на сковороду, інакше він пригорить і стане гірким. Обсмажуйте лосося протягом 3 хвилин.
-
нанесіть ще трохи соусу теріякі на лосося і перенесіть сковороду в попередньо розігріту духовку. Ще двічі змастіть рибу соусом з інтервалом в 3 хвилини. Ще через 2 хвилини проткніть ножем найтовстішу частину філе і розсуньте м'ясо, щоб заглянути всередину і перевірити готовність. При необхідності дістаньте лосося з духовки раніше (всього він повинен запікатися 8 хвилин).
-
Подавайте рибу поверх рису і полийте соусом теріякі. Посипте насінням кунжуту і обсмаженими водоростями норі, порізаними на тонкі смужки. Кунжут також можна попередньо підсмажити.
вибір і заміна інгредієнтів
Мірін-солодке кулінарне рисове вино. Якщо у вас не вийде його знайти, замініть на сухий херес або бальзамічний оцет.
Саке-традиційний японський алкогольний напій на основі рису. Його можна замінити на шаосинское вино, той же сухий херес або солодкий вермут.
в якості риби ви можете взяти будь-яку з сімейства лососевих, наприклад, сьомгу або форель .