⏰ Лосось з цибулею на сковороді: рецепт з покроковими фото

Як смачно посмажити філе лосося з цибулею на сковороді

50:00
Основа цієї страви-лосось в маринаді з карамелізованою цибулею. Пюре з едамаме можна готувати за бажанням або замінити на овочевий салат або навіть картопляне пюре. Підійде абсолютно будь-який гарнір на вашу перевагу. 

беріть будь-яку рибу сімейства лососевих ( сьомгу , кету і т.п.). Лук обов'язково обсмажте в олії після риби, так він вбере всі аромати і прекрасно доповнить блюдо.

інгредієнти
порції: - + 4
  • Для основного блюда:
  • 4 шматки філе лосося 200  г (кожен)
  • білий лук 2  середні цибулини
  • Чорний рисовий оцет 1  столова ложка
  • кунжутне масло 1.5  столових ложок
  • Мед 15  г
  • світлий соєвий соус 1  столова ложка
  • перець за смаком  
  • рослинна олія для смаження  
  • для пюре з едамаме:
  • заморожений очищений едамаме 400  г
  • цибуля-шалот 3  шт
  • Лимон 1  шт
  • часник 5  зубчиків
  • свіжа кінза 5  гілочок
  • оливкова олія 90  мл
на порцію
калорії: 509 ккал
білки: 46 г
жири: 25 г
вуглеводи: 25 г
кроки
50  хв. друк
  • кусок филе лосося
    всі шматки філе ретельно промийте проточною водою і позбудьтеся від вологи за допомогою паперових рушників.
  • риба в маринаде
    для маринаду з'єднайте в мисці чорний рисовий оцет, мед, кунжутне масло і соєвий соус. Влийте маринад до лосося, зверху посипте меленим перцем. Залиште маринуватися на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  • нарезаем шалот и чеснок
    дрібно поріжте цибулю-шалот і часник.
  • обжариваем чеснок и шалот
    поставте на середній вогонь сковороду з парою столових ложок оливкової олії. Викладіть шалот і часник і трохи обсмажте до появи аромату (пару хвилин).
  • обжариваем эдамаме
    викладіть туди ж едамаме і готуйте приблизно 8-10 хвилин.
  • добавляем рибу на сковороду
    розігрійте на середньому вогні ще одну сковороду (чавунну або антипригарним), додайте пару ложок рослинного масла і викладіть лосося перцем вниз. Іншу сторону зверху теж посипте перцем.
  • обжаренное филе лосося
    обсмажте рибу з одного боку протягом 4-5 хвилин, потім переверніть і обсмажте ще близько 3-х хвилин. Можна викладати відразу по кілька шматків.
  • обжариваем репчатий лук
    приберіть лосося і додайте в той же масло нарізану півкільцями ріпчасту цибулю. Обсмажте, постійно помішуючи, до золотистого кольору і м'якості.
  • смешиваем ингредиенти для пасти с эдамаме
    перекладіть обсмажений едамаме в блендер, додайте гілочки кінзи і цедру одного лимона.
  • видавливаем сок лимона
    далі вичавіть сік з лимона і теж влийте в чашу блендера. Подрібніть всі інгредієнти в пюре, поступово додаючи близько 60 мл оливкової олії. Потім влийте ще близько 100 мл води, щоб отримати кремоподібну консистенцію. Якщо потрібно, посоліть і поперчіть за смаком.
  • готовий лосось с луком
    для подачі спочатку викладіть на тарілку пюре з едамаме, на нього покладіть шматок лосося, а зверху обсмажену цибулю.

Заміна інгредієнтів

якщо у вас немає чорного оцту, то його можна замінити, змішавши в пропорціях 1 до 1 соєвий соус і звичайний оцет з дрібкою цукру.

замість едамаме можна використовувати заморожений або свіжий зелений горошок.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?