⏰ Бургер з рибою: рецепт і покрокові фото приготування

Як приготувати домашні бургери з червоною рибою

06:00
Якщо вам не до смаку яловичина, то ці бургери з червоною рибою, авокадо, цибулею і зеленою заправкою — ідеальне рішення для ситної вечері у вихідний день.

на підготовку доведеться витратити трохи більше години, але результат не залишить вас байдужими.

інгредієнти
порції: - + 3
  • для котлет з риби:
  • філе сьомги 450  г
  • панірувальні сухарі 80  г
  • яйце 1  шт
  • оливкова олія 4 столові ложки
  • діжонська гірчиця 1  чайна ложка
  • свіжий естрагон (тархун) 1  гілочка
  • Паприка 1  чайна ложка
  • кайенський перець 1  щіпка
  • часниковий порошок 2  щіпки
  • цибульний порошок 2  щіпки
  • сіль 4  щіпки
  • чорний перець 1  щіпка
  • для бургерів:
  • Булочки для бургерів 3  шт
  • червоний лук 1  невелика цибулина
  • Авокадо 1  шт
  • свіжа рукола 60  г
  • вершкове масло 10  г
  • для заправки:
  • філе анчоусів 2  шт
  • Майонез 120  г
  • грецький йогурт 120  г
  • свіжий естрагон 6  гілочок
  • свіжий кріп 3  гілочки
  • зелена цибуля 1  головка
  • шніт-лук 6  пір'я
  • свіжа петрушка 6  гілочок
  • свіжий базилік 8  гілочок
  • сік лимона 1  столова ложка
  • сіль 2  щіпки
  • чорний перець 1  щіпка
на порцію
калорії: 838 ккал
білки: 51 г
жири: 42 г
вуглеводи: 64 г
кроки
1 годину. 6  хв. друк
  • филе семги
    спочатку приготуйте котлети з сьомги. Вам знадобиться досить великий шматок філе. Якщо у нього є шкіра, видаліть її.
  • нарезаем рибу
    наріжте філе великими шматками.
  • делаем фарш из семги
    розділіть рибу на 2 частини: 1/3 і 2/3. Третина пропустіть через м'ясорубку 6 разів. Дві третини - 4 рази. Це забезпечить хорошу текстуру котлет. Перекладіть отриманий фарш в миску, додайте сухарі, яйце, 2 столові ложки оливкової олії, гірчицю і подрібнений естрагон. Ретельно перемішайте.
  • лепим котлетки
    сформуйте 3 котлети товщиною 1-1,5 см.
  • делаем приправу для котлет
    в окремій невеликій мисці приготуйте приправу, змішавши сіль, чорний перець, паприку, кайенский перець, часниковий і цибульний порошки. Посипте обидві сторони кожної котлети і приберіть їх в холодильник, поки ви готуєте інші компоненти бургера.
  • добавляем зелень
    щоб приготувати заправку, крупно поріжте всю зелень і додайте в блендер або кухонний комбайн. Подрібніть її.
  • добавляем майонез и йогурт
    додайте майонез, грецький йогурт, анчоуси, сік лимона, сіль і перець.
  • перемешиваем заправку
    ретельно подрібніть до отримання однорідної суміші.
  • обжариваем котлетки
    розігрійте чавунну сковороду на сильному вогні з 2 столовими ложками оливкової олії. Коли вона сильно нагріється, акуратно викладіть котлети і готуйте 2-3 хвилини. Коли вони придбають золотисто-коричневий колір, переверніть і готуйте ще 2-3 хвилини з іншого боку.
  • поджаренная булочка для бургера
    поки готуються котлети, розріжте булочки навпіл, обсмажте в тостері (або в духовці/грилі) і злегка змастіть їх вершковим маслом.
  • намазиваем булочку заправкой
    щоб зібрати бургер, намажте нижню половину булочки приготовленої заправкою.
  • викладиваем котлету
    зверху викладіть котлету з сьомги.
  • викладиваем лук
    потім покладіть тонко нарізану цибулю.
  • викладиваем авокадо
    зверху цибулі йде порізаний авокадо.
  • викладиваем рукколу
    все завершує рукола.
  • собранний бургер с рибой
    Верхню половину булочки також змастіть заправкою і покладіть зверху бургера. Смачного!

вибір інгредієнтів

панірувальні сухарі краще вибирати "Панко" - у них трохи інший склад, ніж у звичайних сумішей.

при приготуванні заправки ви можете брати будь-яку іншу зелень на свій смак, а також міняти кількість, пропоноване в рецепті.

замість авокадо ви можете використовувати помідори, перець або інші овочі.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?