⏰ Лосось з капустою на сковороді: рецепт з покроковими фото

Як смачно приготувати смажене філе лосося з капустою в азіатському стилі

35:00
готовий лосось с капустой
Це цікавий варіант приготування звичних всім рису і червоної риби. Внесіть різноманітність в таке просте блюдо.

у відварений рис додайте капусту пак-чой, кунжутну олію, зелену цибулю і насіння кунжуту. А лосося спочатку злегка обсмажте, а потім кілька хвилин млоїте в солодкому соусі Чилі. Блюдо, приготоване за цим рецептом, приємно вас здивує.

інгредієнти
порції: - + 2
  • філе лосося 200  г
  • Капуста пак-чой 250  г
  • Рис Басматі 130  г
  • зелена цибуля 2  пера
  • Кунжут 2  чайні ложки
  • корінь імбиру 15  г
  • Джем з перців чилі 50  г
  • кунжутне масло 15  мл
  • рисовий оцет 15  мл
  • соєвий соус 25  мл
  • рослинна олія 1  столова ложка
  • чорний мелений перець і сіль за смаком  
на порцію
калорії: 655 ккал
білки: 32 г
жири: 27 г
вуглеводи: 71 г
кроки
35  хв. друк
  • варим рис
    залийте рис 350 мл води і поставте на високий вогонь, посоліть. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 10-15 хвилин під кришкою, поки рис не вбере рідину.
  • нарезаем капусту
    Пак-чой розріжте навпіл, розділивши білу і зелену частини. Білу частину капусти наріжте на середні шматочки. Зелену частину довільно порубати ножем.
  • обжариваем капусту
    на сильний вогонь поставте суху сковороду. Викладіть білу частину капусти з дрібкою солі. Смажте 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
  • добавляем капусту к рису
    дрібно наріжте зелену цибулю. З імбиру зніміть шкірку і натріть його на дрібній тертці або дрібно покришите ножем. Пак-чой зі сковороди перекладіть до готового рису і залиште під кришкою до подачі.
  • смешиваем соус чили
    у мисці з'єднайте джем з чилі, імбир, соєвий соус, рисовий оцет і 50 мл води, перемішайте. Це і є солодкий соус чилі.
  • обжариваем лосося
    поверніть сковороду на сильний вогонь з рослинним маслом. Філе промокніть паперовим рушником і посоліть з усіх боків. Викладіть рибу на сковороду шкірою вниз і смажте 1 хвилину.
  • добавляем соус чили
    далі додайте до лосося солодкий соус чилі, накрийте кришкою і смажте ще 2-3 хвилини до готовності. Додайте до рису зелену цибулю, зелену частину пак-чой, кунжутну олію, половину кунжуту і перемішайте. Не забудьте посолити і поперчити за смаком.
  • готовий лосось с капустой
    Подавайте лосося поверх капусти з рисом, полийте соусом чилі, прикрасьте кунжутом.

Заміна інгредієнтів

беріть для цієї страви будь-яку рибу сімейства лососевих, наприклад, підійде сьомга або форель. Замість пак-чой беріть пекінську капусту або салат латук. А замість рисового оцту можете взяти яблучний.

для самостійного приготування джему з перцю чилі перемішайте в кухонному комбайні або блендері:

  • 8 перців чилі;
  • 15 г кореня імбиру;
  • 4 лайма цілком;
  • 2 цедри від лайма;
  • 1 часточку часнику;
  • 400 г цукру;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. рибного соусу;
  • 8 ст. л. рисового оцту;
  • 100 мл води.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?