⏰ як зварити компот з шипшини і яблука - способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Компот з яблук і шипшини

10:00

Як варити компот з яблук і шипшини

продукти на 2 літри компоту яблука — 3 штуки вагою 300 грам шипшина — півкіло цукор — 200-300 грам за смаком Вода — 2 літри лимонна кислота — 1 щіпка Як варити компот з шипшини 1. Шипшина вимити й обсушити, по черзі розрізати кожну ягоду навпіл і видалити насіння і ворс. Оскільки ворс досить колючий і грубий, рекомендується очищати ягоди в рукавичках. 2. Промити ягоди від залишків ворсу і викласти в каструлю. 3. Яблука вимити, очистити від ядра, нарізати тонкими часточками, викласти до шипшини. 4. Влити в каструлю воду, додати цукор і лимонку, поставити на вогонь і варити плоди 15 хвилин після закипання при постійному помішуванні. 5. Влити компот в 2-літрову або в 2 літрових банки, закрутити, перевернути, остудити і прибрати на зберігання.

Фкуснофакти

можна замінити свіжі ягоди шипшини на сушені, тоді вдасться уникнути тривалої обробки ягід. Для заміни шипшини використовуйте такі пропорції: на 300 грам яблук 100 грам сушеного шипшини. Перед варінням компоту його необхідно промити і замочити на 3-4 години у воді, в якій потім і варити компот. Після 10 хвилин варіння необхідно пом'яти ягоди, щоб посилити концентрацію пиття, і тільки потім додавати яблука. Можна використовувати і сушені яблука: замість 300 грам свіжих досить взяти 70 грам сушених яблук, замочувати і варити разом з шипшиною. Чи не мийте перед обробкою шипшина, якщо немає часу їх добре просушити: мокрі ягоди будуть вислизати з рук, а ворс і насіння пристане до мокрих рук. За смаком в компот можна додати корицю і цедру апельсина. Можна варити компот з яблук і шипшини в мультиварці. Тоді для більшої концентрації смаку можна після варіння потримати компот на автоподогреве кілька годин — і тільки потім розливати по банках або вживати.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?