⏰ як зварити компот з яблук і слив - способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Скільки варити компот зі слив і яблук

15:00
На заготовку 1 літра компоту зі слив і яблук йде 1 годину, на приготування швидкого компоту - півгодини.

Компот на зиму зі слив і яблук

продукти
на 3-літрову банку
яблука — 4 штуки (середніх)
сливи — 20 штук
Вода — 2,5 літра
цукор — 1,5 склянки об'ємом 200 мілілітрів

Як варити компот зі слив і яблук на зиму
1. Вимити і натерти насухо фрукти.
2. Розрізати кожне з чотирьох яблук на 4 частини, прибрати серцевину.
3. З розрізаних навпіл слив видалити кісточки.
4. У літрову банку скласти підготовлені яблука і сливи, залити холодною водою.
5. У каструлю злити воду з банки, туди ж додати 1 склянку цукру.
6. Довести сироп до кипіння, залити яблука і сливи в банку киплячим сиропом, прикрити кришкою. Дати постояти 10 хвилин.
7. Остиглий сироп злити в каструлю і ще раз довести до кипіння, кип'ятити 1 хвилину.
8. Киплячий сироп перелити в банку з фруктами.
9. Закрити банку з компотом кришкою, перевернути догори дном, укутати рушником.
остигнула банку з компотом прибрати на зберігання.

швидкий компот зі слив і яблук

продукти
сливи — 15 штук (300 грам)
яблука — 3 штуки (500 грам)
цукор — 0,5 склянки
Вода — 1 літр

Як приготувати компот з яблук і слив
1. Вимити 3 яблука, насіння видалить, розрізати на часточки.
2. Вимити 15 слив, навпіл розрізати, кісточки видалити.
3. Налити 1 літр води в каструлю, додати яблука і сливи.
4. Всипати половину склянки цукру.
5. Помішуючи, довести до кипіння.
6. Після закипання 5 хвилин варити на помірному вогні.
дати компоту настоятися 15 хвилин. Напій готовий.

Фкуснофакти

— в компот можна додати трохи аличі - вона додасть напою приємний запах і посилить сливовий смак .

— Компот можна приготувати з сушених яблук і чорносливу —такий напій називається « узвар».

співвідношення яблука / сливи – справа смаку, як і визначення потрібної кількості цукру. Частина цукру можна замінити медом, але класти мед потрібно, коли компот охолоне до 40 градусів.

— при заготівлі компоту на зиму , фрукти можна залити киплячим сиропом один раз, а потім банку простерилізувати. Для цього в каструлю відповідного діаметру поставити банку з компотом, прикриту кришкою і додати в каструлю воду, так щоб вона доходила банку «по плечики». Довести воду до кипіння, далі стерилізувати банку на маленькому вогні 10 хвилин. Витягнути банку, щільно закрити або закатати кришкою. Щоб перевірити, що банку щільно закрита, можна її перевернути і так залишити охолоджуватися: якщо не тече, то надійно закрита.

— для того, щоб надати компоту зі слив і яблук незвичайний смаковий відтінок, можна додати груші або персики. Добре поєднуються в компоті також ягоди — вишня, виноград, Полуниця.

— сорти яблук для компоту можна брати покислее, тому що компот містить досить багато цукру. А ось сливи повинні бути солодкими, щоб компот вийшов соковитим і не водянистим на смак. Якщо ж попалися кислі сливи, пом'якшити смак майбутнього компоту можна, додавши солодкі яблука.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?