Як варити гречку з овочами
Продукти
Гречка — 1 стакан
перець болгарський — 2 штуки
помідори — 2 великих
ріпчаста цибуля — 2 великих голови
морква — 1 велика
вершкове масло — кубик стороною 3 сантиметри
Петрушка — половина пучка
сіль — 1 столова ложка з гіркою
підготовка продуктів
1. Перебрати і промити гречку.
2. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно нарубати.
3. Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки і дрібно нарубати.
4. Морква очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
5. Помідори помити, обсушити і дрібно нарізувати (або можна пюрировать).
6. Петрушку помити, обсушити і дрібно нарубати.
Як варити гречку з овочами в каструлі
1. У товстостінну каструлю викласти вершкове масло, розтопити його і викласти цибулю.
2. Обсмажувати цибулю на середньому вогні без кришки протягом 7 хвилин до золотистого кольору.
3. Додати перець і тушкувати під кришкою ще 7 хвилин.
4. Додати моркву і тушкувати ще 5 хвилин.
5. Додати помідори, тушкувати ще 5 хвилин.
6. Всипати до овочів гречку, залити водою так, щоб гречка була покрита водою — і варити гречку з овочами під кришкою протягом 25 хвилин на помірному вогні.
Як варити смачніше
з овочів з гречкою відмінно поєднуються томати, кабачки, болгарський перець, морква і цибуля, селера, цвітна капуста, брокколі.
помідори можна замінити на томатну пасту.
можна використовувати заморожені овочі (в тому числі суміші), спочатку обсмажити і потім додати гречку.
як варити гречку з овочами в мультиварці
1. В мультиварці на режимі« Жарка » розігріти вершкове масло і обсмажити на ньому цибулю.
2. Додавати через кожні 7 хвилин перець, морква, помідори і гречку.
3. Залити гречку з овочами водою (в звичайному співвідношенні) і варити 25 хвилин на режимі «Випічка» або «Суп». Якщо мультиварка оснащена опцією скороварки, то готувати 8 хвилин на режимі «крупи» після набору тиску, потім хвилин 10 при природних умовах спускати тиск.