⏰як варити гречку з м'ясом? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити гречку з м'ясом?

15:00
Гречку з м'ясом варити 1 годину.

Гречка з м'ясом

продукти
Гречка — 1 стакан
М'ясо свиняче або яловиче — півкіло
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
рослинна олія — 3 столових ложки
перець, сіль, приправи — за смаком

підготовка продуктів
1. М'ясо розморозити, вимити, вирізати жили, порізати брусочками.
2. Цибулю дрібно очистити і дрібно порізати.
3. Моркву почистити і натерти на крупній тертці.

як варити гречку з м'ясом в каструлі
1. Розігріти на дні товстостінної каструлі рослинне масло.
2. Обсмажити м'ясо протягом 10 хвилин.
3. Викласти цибулю і моркву, посолити і поперчити, смажити ще 5 хвилин.
4. Додати гречку і воду, варити під кришкою на тихому вогні протягом 30 хвилин.

як варити гречку з м'ясом в мультиварці
1. Викласти м'ясо в мультиварку, поставити на режим « Випічка» і тушкувати у власному соку 10 хвилин.
2. Додати до м'яса цибулю і моркву, перемішати, продовжити смажити на режимі «Жарка» 7 хвилин.
3. Промити гречку, додати до овочів, додати воду, спеції і сіль. Налаштувати мультиварку на режим «Плов», варити 30 хвилин.

Як варити смачніше і швидше

варена гречка з м'ясом в каструлі — ідеальне блюдо для тих, хто хоче поєднувати мінімум зусиль, максимум користі і ідеальний смак.

Як зварити швидше
якщо часу немає зовсім, варіть м'ясо в 3 склянках води 40 хвилин, потім додайте гречку, сіль і спеції — і ще 20 хвилин. Гречку з м'ясом можна зварити в скороварці — 20 хвилин, а якщо в мультиварці є режим «скороварка» — то при високому тиску готувати 30 хвилин.

яке м'ясо взяти до гречки
до гречки підійде будь-який нежирне м'ясо: яловичина, свинина, баранина. Якщо занадто багато жиру, просто зріжте його. Для варіння з гречкою підійде також індичка — філе грудки або стегна.

Каструля для варіння гречки з м'ясом
оскільки м'ясо перед варінням обсмажується, потрібна товстостінна каструля або казанок. Натомість можна використовувати глибоку сковорідку — обсмажити в ній м'ясо з засмажкою, а потім тушкувати разом з гречкою на тихому вогні під кришкою.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?