Гречка в мультиварці
Продукти
Гречка — 1 стакан
Вода — 2 склянки для розсипчастої гречки
вершкове масло (необов'язково) — кубик вагою 30-40 грам
сіль — половина чайної ложки
Як готувати
1. Гречку перед варінням перебрати, промити і для розсипчастості прожарити в сухій мультиварці на режимі «жарка» протягом 5 хвилин.
2. Додати холодну воду в пропорції 1 стакан гречки : 2 склянки води, воду посолити.
3. Всипати гречку в воду, закрити кришку мультиварки.
4. Налаштувати мультиварку на режим « Гречка» (або, якщо немає режиму « Гречка», на режим « Молочна каша»або « Рис»).
5.
варити гречку в мультиварці 30 хвилин
. За 10 хвилин закипить вода і 20 хвилин буде варитися гречка. Якщо ви варите більшу кількість гречки, то і часу варіння потрібно більше. Для 2 склянок гречки слід встановити час не 30, а 40 хвилин.
6. Додати кубик вершкового масла, і перемішати гречку.
7. Для ніжної гречки закрити мультиварку кришкою і дати настоятися протягом 10 хвилин.
Гречка в мультиварці
Гречку в мультиварці добре варити завдяки ефекту нагріву з усіх боків і більшому збереженню вологи, адже в цьому випадку вода практично не випаровується назовні.
пропорції гречки і води в мультиварці стандартні 1:2, але для каші пожиже налийте води трохи більше.
якщо мультиварка має опцію скороварки, то можна зварити гречку ще швидше: при закритому клапані досить буде лише 8 хвилин варіння. Перед тим, як відкривати мультиварку, відкрити клапан виходу повітря.
ДО РЕЧІ, гречку можна зварити і
без варіння
:
1. Гречку перед варінням перебрати, промити і прожарити. Закип'ятити чайник води, залити крутим окропом гречку так, щоб вона повністю була покрита їм, додати сіль.
2. Налаштувати мультиварку на режим « підтримання тепла»або « Підігрів».
3. Наполягати гречку на цьому режимі протягом 1 години.
4. Додати масло в гречку і закрити мультиварку ще на 10 хвилин.