⏰ як варити гречані пластівці? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити гречані пластівці?

03:00
Гречані пластівці запарювати в окропі 3 хвилини.

Як варити гречані пластівці

Продукти

продукти для варки гречневих хлопьев
пластівці — півсклянки
Вода або молоко — 1 стакан
сіль — маленька щіпка
цукор — пів чайної ложки
вершкове масло — 1 чайна ложка

як варити гречані пластівці

  • Молоко або воду закип'ятити.
  • додати цукор і сіль.
  • викласти пластівці в кип'ячену рідину.

    хлопья и молоко

  • перемішати.
  • додати вершкове масло.
  • накрити кришкою і дати настоятися 3 хвилини.

Фкуснофакти

для приготування гречаних пластівців води або молока беруть з розрахунку 1:2. Одна частина пластівців на дві частини рідини.

Якщо в пластівці додати менше рідини, то вийде дуже щільна маса, додавши в яку сіль, перець і курячі яйця можна приготувати гречані котлетки або биточки.

При виготовленні пластівців крупа піддається технічній обробці, втрачаючи при цьому клітковину та інші поживні елементи. Тому найоптимальнішим рішенням буде вживання цільнозернових пластівців, при виготовленні яких зерно лише сплющується, не втрачаючи висівковий оболонку.

до гречаних пластівців, як заміна цукру відмінно підійдуть такі сухофрукти, як чорний родзинки киш-миш і курага. Можна додати такі фрукти, як груша або банан. Ласуни можуть додати в свої пластівці варення, згущене молоко, мед і тертий шоколад.

у магазинах іноді можна зустріти пластівці із зеленої — не піддалася тепловій обробці — гречки. Такі пластівці заварюються ще швидше і готові до вживання вже через 1 хвилину, після нагрівання.

Гречка є справжнім рекордсменом серед круп за вмістом білка і амінокислот. Для порівняння, якщо в гречці на 100 г продукту припадає 13 г білків, то в рисі той же показник становить лише 2,7 г.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?