Як варити терпуга
знадобляться — терпуг, вода, сіль, зелень і спеції за смаком
  1. Терпуга помити, почистити від луски. 
  2. Зробити надріз уздовж черева, видалити нутрощі.
  3. Відрізати голову, хвіст, плавники.
  4. Повторно помити терпуга, в тому числі всередині.
  5. Покласти терпуга в каструлю, якщо не влазить цілком, нарізати терпуга на порційні шматки.
  6. Залити терпуга холодною водою, щоб вона цілком покривала шматки риби.
  7. Помістити каструлю з терупгой на середній вогонь, дати закипіти.
  8. Підсолити рибу половиною чайної ложки солі, покласти пару горошин чорного перцю, лавровий лист, варити 20 хвилин. 
Як зварити суп з фрикадельками з терпуга
  продукти
 Терпуг — 1 кілограм
 ріпчаста цибуля або зелена цибуля — 1 невелика цибулина або 3 стрілки
 свіжий листовий салат — 250 грам
 часник — 2 зубці
 крохмаль або борошно — 30 грам
 соєвий соус — 30 мілілітрів
 соєва паста — за смаком
 червоний мелений перець — щіпка
 сіль — пів чайної ложки
  Як варити суп з фрикадельками з терпуга
  1. Терпуга помити, почистити від луски.
  2. Зробити надріз уздовж черева, видалити нутрощі.
  3. Відрізати голову, хвіст, плавники, голову не викидати.
  4. Повторно помити терпуга, в тому числі всередині.
  5. Гострим ножем підчепити край шкіри терпуга, руками стягнути шкіру з м'яса, шкіру терпуга не викидати.
  6. Відокремити філе риби від кісток, кістки відкласти.
  7. Філе терпуга нарізати якомога дрібніше або прокрутити через м'ясорубку.
  8. У фарш з терпуга покласти червоний мелений перець, соєвий соус, соєву пасту, змішати.
  9. Вологими руками скачати з фаршу кульки довільного розміру.
  10. Крохмаль або борошно висипати в глибоке блюдо.
  11. Кожен кульку з терпуга обваляти в крохмалі або борошні. 
  12. Свіжий листовий салат помити, руками віджати, покласти обсохнути на рушник.
  13. Нарізати листовий салат смужками довжиною 4-5 сантиметрів, шириною — 1 сантиметр.
  14. У каструлю скласти голову, кістки, шкуру, залити водою, щоб вона цілком покривала рибні частини.
  15. Помістити каструлю з рибними частинами на середній вогонь, дати закипіти. 16. Посолити бульйон, зменшити вогонь до тихого, варити 20 хвилин.
  17. Шумівкою вийняти з бульйону рибні частини.
  18. Бульйон процідити через дрібне сито або подвійний шар марлі. 
  19. Проціджений бульйон перелити в чисту каструлю, помістити на середній вогонь, дати закипіти.
  20. Покласти в бульйон фрикадельки з терпуга, варити під кришкою 20 хвилин.
  21. Цибулю, часник почистити, нарізати дрібними квадратиками.
  22. У готовий бульйон покласти часник, цибулю, нарізаний салат, потримати на вогні хвилину.


