Як варити конгріо
знадобляться — конгріо, вода, сіль, зелень і спеції за смаком
  1. Випатрати і промити, вичистити тушку від слизу.
  2. Промити конгріо під проточною водою.
  3. Налити в каструлю води, викласти конгріо, поставити каструлю на вогонь.
  4. Посолити і додати в каструлю перець горошком.
  5. Варити конгріо 20 хвилин. 
як варити конгріо на пару
  продукти
 Тушка риби конгріо — 1 кілограм
 Лимон — 1 штука
 часник — 2 зубчики
 кріп свіжий — 1 пучок
 Майонез — 2 столові ложки з гіркою
 Гірчиця — повна столова ложка
 оливкова олія — 2 повні столові ложки
 Розмарин сушений — щіпка
 сіль і мелений перець — по щіпці
  парова риба конгріо
  1. Промити тушку риби під струменем холодної води, щоб позбутися від слизу. 
  2. Розрізати на шматочки не більше 4-5 см кожен.
  3. Додати необхідні приправи: сіль, перець, розмарин.
  4. Укласти в пароварку і варити 20 хвилин.
  5. У блендері з'єднати дрібно порубаний часник і кріп, додати гірчицю, майонез, оливкову олію і сік лимона. 
  6. Поперчити, посолити і збити до однорідної консистенції соус для парової риби конгріо.
  7. Готову рибу подавати з соусом. Відповідним гарніром буде рис або овочевий салат.
Фкуснофакти
— конгріо — це велика риба, що мешкає на різних глибинах від декількох метрів до кілометра. Зазвичай годується молюсками і ракоподібними, але іноді цей хижак може напасти і на дрібну рибу. Особливо поширена в Чилі, Бразилії біля берегів Південної Австралії і ПАР.
— М'ясо конгріо має рожевий відтінок , харчується молюсками, а за смаком вона нагадує креветку. Через це в Україні її іноді називають креветочною рибою. Ще одна назва конгріо — Кінг-кліп.
— в їжу годиться і печінка конгріо. Кажуть, що за смаком вона ніжніше і приємніше поширеною курячої печінки.
— Пабло Неруда — поет з Чилі, де дуже люблять цю рибу, навіть присвятив конгріо вірш «Ода рибній юшці» .
— вартість замороженої конгріо — від 140 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на липень 2020 р).
як варити суп з конгріо
  продукти
  на каструлю 7 літрів
 ціла креветочная риба — 1-1, 5 кілограма
 морква — 2 штуки побільше
 болгарський перець — 1 штука 
 помідор — 2 штуки
 великий ріпчасту цибулю — 2 штуки
 молодий часник — 4 зубчики
 картопля — 3 штуки
 лавровий лист — кілька листочків
 сушений орегано — 1 чайна ложка
 соняшникова олія — 80 мілілітрів
 сік лимона — півсклянки
 сіль і перець за смаком
  для подачі на стіл
 вершки до 20% жирності -120 грам зелена цибуля — великий пучок (можна замінити на кінзу, петрушку)
  як варити суп з креветкової риби
  1. Випатрати конгріо, промити холодною водою, трохи пошкребти ножем, видаливши слиз. 
  2. Розрізати конгріо на великі шматки.
  3. Приготувати маринад: лимонний сік, дрібно порубаний часник, сіль і перець. 
  4. Замаринувати в ньому шматки риби. 
  5. Поки м'якоть конгріо маринується, зварити міцний бульйон з голови, плавників, шкіри і хвоста конгріо.
  6. Додати до бульйону з конгріо одну моркву, цибулину, дві зубчики часнику, лавровий лист, солі і перцю за смаком. 
  7. Варити на повільному вогні 15 хвилин.
  8. Другу цибулину нарізати півкільцями, моркву і картоплю кружальцями, перець соломкою. 
  9. Помідори, попередньо обдавши окропом і очистивши від шкіри і насіння, нарізати кубиками. 
  10. Добре прогріти рослинне масло у великій каструлі. 
  11. Загасити в ньому на повільному вогні цибулю, моркву, додати помідори, а ще через кілька хвилин солодкий перець і картоплю. 
  12. Додати спеції: орегано, сіль, чорний перець, лавровий лист. 
  13. Залити все звареним рибним бульйоном. 
  14. Довести бульйон для супу з конгріо до кипіння. 
  15. 10 хвилин після повторного закипання, опустити в киплячий бульйон шматки креветочной риби і влити маринад.
  16. Підтримувати слабке кипіння ще 15 хвилин. 
  17. Перед подачею на стіл в кожну тарілку з супом з конгріо додати столову ложку вершків і добре перемішати. 
  18. Зверху суп посипати рубаною зеленою цибулею. 
 подавати суп з конгріо гарячим, з білим свіжим хлібом. 


