Як варити аргентину
знадобляться — аргентина, вода, сіль, зелень і спеції за смаком
  1. Аргентину вимити і випатрати, розрізати на великі шматки.
  2. Викласти в холодну воду, додати сіль, перець і лаврове листя за смаком.
  3. Поставити каструлю на вогонь, варити 30 хвилин.
Як варити рибний суп з Аргентини
  продукти
 Аргентина — 350 грам
 картопля — 600 грам
 морква — 1 штука
 ріпчаста цибуля — 1 штука
 Петрушка — 2 кореня
 Жир — 1 столова ложка
 чорний і запашний перець — по 3 горошини
 лавровий лист — 2 листочка
 Зелень (селера, петрушка) і сіль — за смаком
  як зварити суп з Аргентини
  1. Рибу помити, очистити від луски за допомогою ножа або чистилки, зробити надріз уздовж живота і вийняти нутрощі, розрізати рибу поперек на 5-6 шматочків.
  2. Помити, очистити і порізати великими кубиками картоплю.
  3. Помити, очистити і порізати невеликими кубиками моркву і коріння петрушки.
  4. Помити, очистити і нашаткувати цибулю.
  5. Покласти порізані овочі в киплячу воду і проварювати протягом 20-ти хвилин.
  6. Додати до варених овочів шматочки риби, спеції і сіль і залишити на плиті ще на півгодини.
  7. Заправити готовий суп жиром.
  8. Зелень додати після подачі страви до столу прямо в тарілку. 
як приготувати аргентину з овочами
  продукти
 Аргентина (філе) — 550 грам
 морква (Середня) — 2 штуки
 білий лук (великий) — 1 штука
 корінь петрушки — 50 грам
 Томатна паста — 1 столова ложка
 соняшникова олія — 2 столових ложки
 оцет 3% — 2 столових ложки
 цукровий пісок — 1 чайна ложка
 сіль кам'яна — за смаком
  підготовка продуктів
  1. 550 грам філе Аргентини розморозити при кімнатній температурі, швидко промити і порізати на рівні за розміром шматки.
  2. Кожен шматок посипати злегка сіллю і залишити на кілька хвилин помаринуватися.
  3. В цей час очистити від лушпиння велику цибулину і дрібно порізати.
  4. Помити і очистити від шкірки 50 грам петрушки (корінь) і 2 середніх моркви, нашаткувати коренеплоди.
  5. Для соусу розвести в склянці до однорідної маси 2 столових ложки слабкого розчину оцтової кислоти (3%), чайну ложку цукрового піску і столову ложку томатної пасти.
  як готувати аргентину з овочами в каструлі
  1. Укласти в товстостінну каструлю шарами шматки Аргентини, нашатковані петрушку, цибулю, моркву, полити 2 столовими ложками соняшникової олії і соусом.
  2. Каструлю накрити кришкою і поставити на тихий вогонь приблизно на годину. Ваша аргентина готова!
  як готувати аргентину з овочами в мультиварці
  1. Скласти шарами в чашу мультиварки шматки, нашатковані петрушку, цибулю, моркву і полити 2 столовими ложками соняшникової олії і соусом.
  2. Встановити режим « гасіння» і варити страву 45 хвилин. Гарячу рибу відразу розкладати по тарілках і подавати до столу! 
Фкуснофакти
— Аргентина має витягнуте тіло , покрите великою лускою, і сплющене з боків. Максимальна довжина риби становить 60 сантиметрів, а маса всього близько півкілограма. Таких розмірів аргентина досягає тільки до 25 років. На відміну від тулуба, голова цього виду риб порівняно невелика, при цьому у них досить великі очі. Ще одна відмінна риса — нижня щелепа злегка видається вперед.
— основне місце проживання — води Атлантичного океану, від Ірландії до північних Норвезьких регіонів, помірні і північні води Індійського і Тихого океанів. Аргентина воліє жити на великій глибині від 20 метрів до кілометра, у піщаного або мулистого дна, але для улову оптимальніше всього є глибина 30-100 метрів.
— за сріблястий колір луски з золотистим відливом аргентину часто називають сріблянкою і золотою корюшкою.
— філе Аргентини цінують за особливу соковитість і ніжність. Дуже смачною вважається сушена і смажена аргентина. Однак риба має специфічний запах, що нагадує свіжі огірки. З цієї причини деякі вважають за краще збризкувати тушку оцтовою кислотою або соком лимона, для того щоб його відбити.
— у 100 грамах вареної Аргентини міститься 88 ккал , в смаженій на олії рибі — більше 130.
— в процесі оброблення необхідно видалити з очеревини чорну слиз, щоб не зіпсувати смак страви. Після цього аргентину промивають і обробляють. Для цього необхідно постелити плівку на робочу поверхню, очистити рибу від луски, вийняти нутрощі і ще раз промити.
Як приготувати аргентину з томатами
  продукти
 Аргентина — 1 кілограм
 Томат — 2 штуки
 Лук — 2 штуки
 борошно — 2 столових ложки
 Гірчиця — 1 столова ложка
 сіль, запашний мелений перець — за смаком
 рослинна олія — 2 столових ложки
 Сметана — 4 столових ложки
  підготовка продуктів
  1. Розрізати тушки на порційні шматки, посипати перцем і обваляти в тарілці з 2 столовими ложками борошна.
  2. Розжарити сковороду з 2 столовими ложками рослинного масла і обсмажити рибу на сильному вогні з двох сторін по 3 хвилини.
  3. Очистити 2 цибулини від лушпиння, порізати кільцями і обсмажити.
  4. Промити під струменем води 2 томата і нарізати кружечками.
  5. Розмішати столову ложку гірчиці в склянці з 4 столовими ложками води.
  як зварити аргентину з томатами в каструлі
  1. У товстостінну каструлю укласти обсмажену рибу і цибулю, нарізані томати і полити зверху гірчицею.
  2. Поставити на повільний вогонь, закрити кришкою і готувати 20 хвилин.
  3. Для соусу після закінчення варіння злити в окрему каструлю рідина з під риби, додати в неї протерті через сито варені овочі, 2 столових ложки злегка обсмаженої на сковороді борошна, сіль і заправити 4 столовими ложками сметани. Отриману суміш кип'ятити 3-4 хвилини.
  як зварити аргентину з томатами в мультиварці
  1. У чашу мультиварки укласти обсмажену рибу і цибулю, нарізані томати і полити гірчицею.
  2. Включити режим « гасіння» і готувати 15 хвилин.


