⏰ Боул з лососем: рецепт приготування з покроковими фото

Як приготувати японський боул з лососем всього за 30 хвилин

30:00
боул с лососем
Черговий рецепт цікавого, корисного і смачного боула з лососем в японському стилі. Відваріть бурий рис як джерело повільних корисних вуглеводів. Також замаринуйте огірок і кунжутний шпинат.

прикрасьте боул гострим перцем, кунжутом і зеленню для яскравого настрою і смаку.

інгредієнти
порції: - + 2
  • філе лосося 200  г
  • бурий рис басматі 150  г
  • огірок ½  шт
  • Шпинат 80  г
  • зелена цибуля 1  головка
  • червоний перець чилі 1  шт
  • кунжутне масло 2 чайні ложки
  • чорний кунжут 1  чайна ложка
  • Майонез 50  г
  • рисовий оцет 1  столова ложка
  • Соус Шрірача 16  мл
  • рослинна олія для смаження  
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 724 ккал
білки: 30 г
жири: 48 г
вуглеводи: 43 г
кроки
30  хв. друк
  • варим рис
    Рис зваріть згідно з вказівками виробника на упаковці.
  • нарезаем лук и перец
    зелену цибулю наріжте навскоси. Перець наріжте кільцями.
  • обжариваем лосося
    на середньо-сильний вогонь поставте сковороду з рослинним маслом. Філе лосося розділіть на 2 частини. Додайте рибу на сковорідку і смажте по 4 хвилини з обох сторін.
  • маринуем огурец
    огірок крупно наріжте, складіть в миску з великою дрібкою солі і влийте оцет. Ретельно перемішайте.
  • маринуем шпинат
    Шпинат помістіть в друшляк і залийте окропом, потім промийте під холодною водою. Складіть зів'ялий шпинат в миску, додайте кунжутне масло і сіль, перемішайте.
  • разламиваем рибу
    в окремій мисці змішайте майонез зі шрірачей. Рибу на сковороді розділіть на дрібні шматочки за допомогою вилки.
  • боул с лососем
    на блюдо для подачі викладайте всі інгредієнти поруч один з одним: рис, лосося, мариновані огірки, шпинат. Поруч поставте суміш майонезу зі шрірачей. Прикрасьте боул з лососем часточкою лимона, зеленою цибулею, червоним гострим перцем і чорним кунжутом.

Заміна інгредієнтів

візьміть для цієї страви будь-яку рибу з сімейства лососевих, наприклад, кету або горбушу . Замість басматі можна брати будь-який інший бурий або нешліфований рис, а також підійде рис Рубін. Якщо не виходить знайти шрірачу, то змішайте томатну пасту з перцем чилі.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?