прикрасьте боул гострим перцем, кунжутом і зеленню для яскравого настрою і смаку.
інгредієнти
порції:
-
+
- філе лосося 200 г
- бурий рис басматі 150 г
- огірок ½ шт
- Шпинат 80 г
- зелена цибуля 1 головка
- червоний перець чилі 1 шт
- кунжутне масло 2 чайні ложки
- чорний кунжут 1 чайна ложка
- Майонез 50 г
- рисовий оцет 1 столова ложка
- Соус Шрірача 16 мл
- рослинна олія для смаження
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
724
ккал
білки:
30
г
жири:
48
г
вуглеводи:
43
г
кроки
-
Рис зваріть згідно з вказівками виробника на упаковці.
-
зелену цибулю наріжте навскоси. Перець наріжте кільцями.
-
на середньо-сильний вогонь поставте сковороду з рослинним маслом. Філе лосося розділіть на 2 частини. Додайте рибу на сковорідку і смажте по 4 хвилини з обох сторін.
-
огірок крупно наріжте, складіть в миску з великою дрібкою солі і влийте оцет. Ретельно перемішайте.
-
Шпинат помістіть в друшляк і залийте окропом, потім промийте під холодною водою. Складіть зів'ялий шпинат в миску, додайте кунжутне масло і сіль, перемішайте.
-
в окремій мисці змішайте майонез зі шрірачей. Рибу на сковороді розділіть на дрібні шматочки за допомогою вилки.
-
на блюдо для подачі викладайте всі інгредієнти поруч один з одним: рис, лосося, мариновані огірки, шпинат. Поруч поставте суміш майонезу зі шрірачей. Прикрасьте боул з лососем часточкою лимона, зеленою цибулею, червоним гострим перцем і чорним кунжутом.
Заміна інгредієнтів
візьміть для цієї страви будь-яку рибу з сімейства лососевих, наприклад, кету або горбушу . Замість басматі можна брати будь-який інший бурий або нешліфований рис, а також підійде рис Рубін. Якщо не виходить знайти шрірачу, то змішайте томатну пасту з перцем чилі.