⏰ як зварити компот з яблук і абрикоса - способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Компот з яблук з абрикосами

15:00
Для варіння компоту з яблук з абрикосами необхідний 1 годину.

Як варити компот з яблук з абрикосами

продукти
Вода — 4 літри
яблука — 4 штуки
абрикоси — 10 штук
цукор для компоту — 2 столові ложки
цукор для закачування компоту — 400 грам

підготовка продуктів
1. Вимити під проточною водою 4 яблука і 10 штук абрикосів.
2. З яблук видалити серединки з насіннєвими коробочками і розрізати кожне яблуко на 8 частин.
3. З абрикос прибрати кісточки, розламавши кожну ягоду на дві частини.

Як варити компот
1. Залити в каструлю 4 літри води і опустити в неї абрикоси і яблука.
2. Додати 2 столові ложки цукру або більше тим, хто любить солодкі компоти.
3. Каструлю поставити на великий вогонь і дочекатися моменту, коли закипить вода.
4. Після закипання води зменшити вогонь до середнього і варити компот 7 хвилин.

Як варити компот для закачування на зиму
1. У підготовлені банки опустити нарізані яблука і очищені абрикоси так, щоб вони зайняли 1/3 банки.
2. З 4 літрів води і 400 грам цукру приготувати гарячий сироп.
3. Залити абрикоси з яблуками киплячим сиропом і дати їм постояти в сиропі 10 хвилин.
4. Злити сироп в каструлю і довести його до кипіння на великому вогні.
5. Киплячим сиропом знову залити банки і закатати.

Фкуснофакти

— вартість продуктів для приготування компоту з абрикосів і яблук в середньому в Києві на сезон-2018 — 75 грн. (на Червень 2020 року).

— калорійність компоту з абрикосів і яблук — 73 ккал/100 грам.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?