⏰ як зварити компот з яблук і груш - способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Скільки варити компот з яблук і груш?

15:00
Для заготівлі компоту з яблук і груш на зиму потрібно 20 хвилин, для варіння швидкого компоту необхідно 10 хвилин.

Як варити компот з яблук і груш

пропорції компоту з яблук і груш
Вода — 1 літр
цукор — 1 склянка
яблука — 3 штуки
груші — 3 штуки

підготовка продуктів
яблука і груші промити, обсушити, видалити насіннєві коробочки і плодоніжки, нарізати часточками.

як варити яблучно-грушевий компот в каструлі
1. Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, всипати в гарячу воду цукор і розмішати його.
2. Варити сироп 10 хвилин після закипання на тихому вогні.
3. Викласти в каструлю яблука і груші і варити 5 хвилин.

як варити яблучно-грушевий компот в мультиварці
1. У каструлю мультиварки налити воду, викласти цукор.
2. Налаштувати мультиварку на режим « Випічка», варити сироп після закипання 10 хвилин.
3. Викласти яблука і груші, продовжити варіння на тому ж режимі ще 10 хвилин.

заготівля компоту з яблук і груш на зиму
1. Яблука і груші за допомогою шумівки розкласти по стерилізованим банкам.
2. Сироп ще раз довести до кипіння і розлити зверху обережно, тонкою цівкою.
3. Герметично закрити банки з компотом, остудити і прибрати на зберігання.

Компот з яблук і груш при правильній заготівлі буде зберігатися до 1 року.

Фкуснофакти

смак компоту з яблук і груш безпосередньо залежить від сорту фруктів: якщо яблука занадто кислі, слід розбавити кислоту солодкими сортами груші. А якщо груші і яблука виявилися кислими, слід додати більше цукру.

Компот з яблук і груш, як правило, має блідо-жовтий колір, іноді злегка каламутний. Щоб зробити компот яскравіше, додайте кілька слив, малину, черноплодку або смородину.

щоб отримати прозорий компот, необхідно варити яблука і груші цілком — тоді м'якоть не розвариться.

Як зварити швидкий компот з яблук і груш

продукти
яблука — 2 штуки
груші — 2 штуки
Вода — 2 склянки

як варити компот з яблук і груш
1. Яблука і груші промити і розрізати навпіл, вирізати плодоніжки і насіннєві коробочки.
2. Викласти яблука і груші в каструлю, влити 2 склянки води.
3. Довести компот до кипіння на великому вогні, потім зменшити вогонь і варити компот 5 хвилин.
4. Накрити компот кришкою і дати настоятися 10 хвилин.
Перед вживанням розмішати компот.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?