⏰ як варити варення з кульбаб - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з кульбаб?

00:00
Варення з кульбаб варити 1 година .

Як зварити варення з кульбаб

продукти
на баночку 0,4 літра
Головки кульбаб без стебел — 150 штук без стебел
Лимон — половинка
цукор — півкіло
Вода — 1 стакан (300 мілілітрів)

Як приготувати варення з кульбаб

1. Свіжі кульбаби промити під проточною водою, викласти в миску .

2. Витримати кульбаби півгодини в воді, потім обережно промити кожну квітку в друшляку.
3. Віджати кульбаби, викласти їх в каструлю (рекомендується використовувати каструлю з нержавійки), залити 300 мілілітрах води і поставити на вогонь.

4. Лимон крупно порізати і додати до кульбаб.

5. Варити 10 хвилин після закипання.

6. Наполягати варення з кульбаб 2 години, потім процідити через сито, кульбабовий Макуха викинути.

7. Масу добре віджати, процідити відвар через сито і повернути в каструлю.

8. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і прокип'ятити 5 хвилин.

9. При варінні буде утворюватися невелика і щільна піна — її необхідно знімати для прозорості варення.
10. Додати в відвар цукор — на кожні 300 мілілітрів відвару необхідно півкіло цукру.

11. Уварювати варення 10-20 хвилин на тихому вогні до отримання консистенції меду.
12. Перелити варення в стерилізовану банку.

13. Остудити варення і використовувати як десерт.
14. Розлити варення з кульбаб по банках, закрити, остудити і зберігати в холодильнику.

Фкуснофакти

— вартість продуктів (з урахуванням безкоштовно набраних кульбаб) для приготування варення з кульбаб — 20 грн./0,5 літра (в середньому на травень 2020 року).

— для приготування 0,5 літрів варення з кульбаб необхідно мінімум 200 великих квіток.

— Кульбаби для варення необхідно збирати мінімум в 20 кілометрах від межі міста, в екологічно чистих місцях.

— збирати кульбаби для приготування варення краще в сонячний полудень — в цей час кульбаби виробляють найбільшу кількості кульбабового нектару, який і надає особливий смак варення. Для приготування варення з кульбаб необхідно зістригати тільки суцвіття. При достатньому досвіді за хвилину на багатій кульбабами галявинці можна зібрати близько 30 квіток.

— Сезон варення з кульбаб — в кінці квітня-середині травня, коли квіти повністю дозріли і багаті нектаром.

— щоб не прогадати з кількістю квітів для варення, візьміть з собою на збори поліетиленові пакети і літрову пляшку води. Як відомо, літр води — це 1 кілограм, тому вам буде досить легко визначити вагу квітів.

— варення з кульбаб дуже корисно, чистить кров і печінку, тонізує і позбавляє від наслідків застуди.

— на смак і запах варення з кульбаб нагадує мед.

— квітки кульбаб при варінні варення можна розпатрати і залишити в варення, вони будуть їстівні і додадуть консистенції приємні відтінки.

— Виміряйте кількість відвару з кульбаб, на кожні півлітра відвару необхідно півкіло цукру.

— після промивання кульбаб важливо віджати кульбаби або додавати менше води в каструлю, щоб не довелося довго уварювати варення.

Як варити варення з кульбаб з апельсинами

продукти
Головки кульбаб без стебел — півкіло
Апельсини — 4 штуки
Лимон — 1 штука
Вода — 2,5 літра
цукор — 1,5 кілограма

як приготувати варення з кульбаб з апельсинами
кожен апельсин тонко нарізати. Кульбаби помити і укласти разом з апельсинами в емальовану каструлю. Варити 1 годину, потім відвар процідити, додати цукор і видавити сік 1 лимона. Варити, помішуючи, 20 хвилин. Потім остудити варення з кульбаб з апельсинами, розлити по банках і прибрати на зберігання.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?