⏰ як варити варення з червоної горобини - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з червоної горобини?

30:00
Варення з червоної горобини готувати 45 хвилин.

Як варити варення з горобини

продукти
червона горобина — 1 кілограм
цукор-пісок — 1,4 кілограма
Вода — 700 мілілітрів

підготовка продуктів до варіння варення
1. Ягоди червоної горобини вимити і очистити від гілочок.

Як варити варення з червоної горобини в каструлі
1. Влити в каструлю 700 мілілітрів води, додати туди ж 700 грам цукру і поставити на середній вогонь.
2. Варити сироп до повного розчинення цукру, при цьому сироп необхідно постійно розмішувати, щоб цукор не пригорає.
3. Після закипання сиропу потримати його на слабкому вогні 3 хвилини.
4. Підготовлені до закачування банки заповнити ягодами, залити готовим сиропом і дати постояти 4,5 години.
5. Через 4,5 години злити сироп з банок в каструлю і додати в нього залишилися 700 грам цукру.
6. Сироп довести до кипіння і прокип'ятити 5 хвилин.
7. Готовим сиропом знову залити банки з горобиною і залишити їх настоюватися на 4 години.
8. Через 4 години злити сироп в каструлю, прокип'ятити 5 хвилин.
9. Процедуру повторити ще двічі.
10. Після четвертої варіння сироп залити в банки і закатати варення.

Як варити варення з червоної горобини в мультиварці
1. У чашу мультиварки засипати 1400 грам цукру і залити 700 мілілітрів води.
2. Включити режим « Варка» на 7 хвилин і, постійно помішуючи, приготувати цукровий сироп.
3. У цукровий сироп на дно чаші мультиварки опустити горобину.
4. На мультиварці встановити Програму « гасіння» на 50 хвилин.
5. Готувати варення до закінчення програми, після чого розлити по банках і закатати варення.

Як швидко варити варення з червоної горобини

продукти
червона горобина — 1 кілограм
цукор-пісок — 1,3 кілограма
Вода — 500 мілілітрів

підготовка продуктів до варіння варення
1. Горобину вимити і очистити від гілочок.

як варити швидке варення з червоної горобини в каструлі
1. З 1,3 кілограма цукру і 500 мілілітрів води зварити сироп.
2. Залити цукровим сиропом 1 кілограм підготовлених плодів горобини.
3. Дати горобині настоятися в сиропі 12-15 годин.
4. Поставити каструлю на середній вогонь і довести до кипіння.
5. Зменшити вогонь і почати уварювати горобину в сиропі за 1 або 2 рази. Потрібно дочекатися моменту осідання плодів горобини на дно каструлі.

Як варити швидке варення з червоної горобини в мультиварці
1. У чашу мультиварки засипати 1400 грам цукру і залити 700 мілілітрів води.
2. Включити режим « Варка» на 7 хвилин і, постійно помішуючи, приготувати цукровий сироп.
3. У цукровий сироп на дно чаші мультиварки опустити горобину.
4. Встановити Програму « гасіння» і час гасіння — 30 хвилин.
5. Готувати варення до закінчення програми, після чого розлити по банках і закатати.

Фкуснофакти

— плоди червоної горобини краще збирати після перших заморозків, оскільки вони стають солодше. Якщо горобина була зібрана раніше заморозків, її можна помістити в морозильне відділення холодильника і залишити там на ніч.

— для того, щоб приготувати смачне і ароматне варення з червоної горобини, важливо вибирати стиглі ягоди.

— загальний час варіння горобини має бути не більше 40 хвилин, щоб ягоди залишалися цілими і не лопалися.

— варення з червоної горобини можна варити з шипшиною, яблуками і волоськими горіхами.

— варення з червоної горобини дуже корисно, оскільки горобина знижує рівень холестерину в крові, зміцнює стінки капілярів, надає легкий сечогінний і жарознижуючий ефект, виводить з організму токсини і шлаки.

— щоб зберегти забарвлення горобини і поліпшити смак варення під час варіння варення на 1 кілограм цукру можна додати 2 грами лимонної кислоти.

— якщо плоди горобини зняті з гілок не дозріли до кінця при варінні варення вони можуть бути твердими. Щоб горобина стала м'якше її потрібно бланшувати в киплячій воді 5 хвилин до розм'якшення.

— щоб варення з горобини не зацукрували, 100 грам цукру можна замінити 100 грамами картопляної патоки. При цьому патоку потрібно додавати в кінці варіння варення.

— при варінні варення з червоної горобини цукор можна замінити медом. При цьому на 1 кілограм ягід потрібно 500 грам меду.

— вартість червоної горобини в середньому в Києві в сезон — 100 грн/1 кілограм (на сезон 2020 р).

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?