⏰ як варити варення зі смородини - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення зі смородини?

10:00

Рецепт варення зі смородини

пропорції 7 склянок ягід, 3 склянки цукру, 5 склянок води яка смородина підійде для варення варення з чорної смородини — одне з найбільш корисних, містить багато вітаміну з, каротину, кальцію, заліза. По користь виграє чорна. А в червоній або білій смородині більше натурального пектину, тому таке варення краще тримає консистенцію навіть з мінімальною кількістю цукру. простий рецепт 1. Стерилізувати банки окропом, гарненько обдавши кожну зсередини. 2. Влити воду в каструлю/таз, засипати цукор і повністю його розчинити. 3. Поки закипає сироп, смородину перебрати, помити, при необхідності відрізати хвостики, потім посушити або просто потрясти в друшляку над раковиною. 4. Засипати смородину в сироп і варити 5 хвилин після появи перших бульбашок. 5. При кипінні варення знімати піну і акуратно перемішувати, щоб ягоди не розвалилися. 6. У стерилізовані банки прямо з каструлі/таза ополоником розлити гаряче смородинове варення, підставивши під банку тарілку. Рецепт-п'ятихвилинка передбачає трохи інший спосіб варіння: ягоди засипаються цукром, через кілька годин пускають сік і гріються 5 хвилин, потім остуджують при температурі повітря 4-5 годин. Потім процедура повторюється пару раз. Цей спосіб більш щадний до ягідним вітамінів, але вимагає набагато більше часу.

Як варити правильно

скільки варення вийде з 1 кілограма смородини виходить 1,5-1,7 літра варення. спосіб без варіння Смородину перекрутити м'ясорубкою з цукром у співвідношенні 1:1,5, зберігати тільки в холодильнику. Варка краща тоді, коли потрібно зберігати багато і без холодильника. який спосіб варіння смородинового варення краще найпростіший спосіб варіння смородинового варення — він найкращий і є. Саме п'ятихвилинної варінні наші бабусі піддавали ягоди до розкладки по банках. Просто стежте за тим, щоб банки і кришки були чистими і обробленими парою, не робіть великим вогнем і не відходьте надовго від плити — і особистий десерт на зимові вечори готовий. в якій каструлі варити або емальованому, або з нержа, так як смородина ягода кисла і може роз'їсти м'які метали, зіпсувавши каструлю і власне десерт. правильні пропорції ягід і цукру — рідке варення: 7 склянок ягід, 3 склянки цукру, 5 склянок води. Якщо вважаємо в кілограмах, на кожен кілограм ягід 1 кілограм цукру і 1,5 склянки води; — щоб стояла ложка: 3 склянки цукру, 2 склянки води, 7 склянок смородини. За цим рецептом смородина повинна дати свій сік, для цього потрібно засипати її цукром і почекати кілька годин. Або протерти / подрібнити ягоди і варити при постійному помішуванні. з чим поєднується смородина в варення як і будь-яке варення, смородинове відмінно доповнять будь-які цитрусові фрукти (при помірній кількості кислих видів), агрус і малина. Сезон варення зі смородини — з кінця червня до початку серпня. До кінця сезону чорна смородина в магазинах стає дешевою, тому саме в цей час рекомендується зайнятися її заготовками.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?