Як приготувати лемонему в мультиварці
  продукти
 Лемонема — 1 філе
 ріпчаста цибуля — 1 голова
 Сметана — 3 столові ложки
 Вода — півсклянки
 тертий пармезан — 3 столові ложки
 помідори — 2 штуки
 вершкове масло — 1 столова ложка
 сіль і чорний мелений перець — за смаком
  Як приготувати лемонему в мультиварці
 Сметану розвести водою. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно нарізати, викласти на дно мультиварці. Філе лемонеми обмазати маслом, натерти сіллю і перцем, викласти на цибулю. Викласти зверху помідори і тертий сир Пармезан. Налаштувати мультиварку на режим «випічка» і варити лемонему 25 хвилин.
Як приготувати лемонему в пароварці
  продукти
 філе лемонеми — 3 штуки
 Лимон — 1 штука
 ріпчаста цибуля — 1 голова
 сіль — 1 чайна ложка з гіркою
 кріп — 1 пучок
  як варити лемонему в пароварці
 кріп помити, обсушити і дрібно нарізувати. Лимон очистити від цедри. Перетерти кріп з лимоном і сіллю, видалити лимонні кісточки. Укласти філе лемонеми в приготовлену суміш, накрити і прибрати в холодильник на 20 хвилин. 
 викласти лемонему в ємність пароварки, готувати 20 хвилин.
Фкуснофакти
 — калорійність лемонеми — 67 ккал/100 грам.
 — Ціна замороженої лемонеми — від 69 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на липень 2019 року).
 — Вага лемонеми коливається від 300 грамів до 2,5 кілограмів.
 — Лемонема вигідно відрізняється перед іншою рибою відсутністю дрібних кісток і легкістю оброблення. 


