⏰ розповідаємо, що робити, якщо опеньки при засолюванні вийшли занадто солоними. Ваші варіанти дій.

якщо опеньки при засолюванні пересолили?

10:00
час читання — 3 хв.

іноді при засолюванні осінніх опеньків досить складно на око визначити, скільки потрібно солі, і кладеться на око «з запасом про всяк випадок». Це призводить до пересолу Грибної закуски. Чи не розкриті запаси пересолених грибів Зберігайте як зазвичай. Можете не турбуватися, пересолені гриби точно не зіпсуються. А ось при розтині банки виправити пересолу опеньків можна 2 способами:

  1. якщо потрібно використовувати пересолені опеньки на закуску : відміряйте кількість опеньків, викладіть в друшляк, обдайте окропом і гарненько промийте кілька разів, потім замочіть у воді хвилин на 10, а потім використовуйте як закуску — з ріпчастою або зеленою цибулею, поливайте маслом, використовуйте в салатах і подавайте разом з квашеною капустою.
  2. якщо ви смажите солоні опеньки — промийте гриби і смажте з картоплею або макаронами, але сіль до них вже не додавайте.

 

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Сколько варить?