Як варити компот з кураги і родзинок
продукти
Курага — 150 грам
родзинки — 150 грам
цукор — половина склянки
Вода — 3 літри
Як варити компот з кураги та родзинок
1. Промити курагу і родзинки, викласти на серветку і дати обсохнути.
2. Викласти родзинки і курагу в каструлю, влити 3 літри води.
3. Поставити каструлю з майбутнім компотом на середній вогонь і довести воду до кипіння.
4. При закипанні води додати і розчинити цукор.
5. Варити компот 20 хвилин під закритою кришкою при слабкому бурлінні.
6. Укутати компот в теплу тканину і залишити для настоювання на 20 хвилин.
Компот з кураги і родзинок в мультиварці
1. Промити куразу і родзинки, обсушити і викласти в мультиварку.
2. Влити до сухофруктів воду і всипати цукор.
3. Закрити кришку мультиварки і налаштувати режим« Суп » на 1 годину.
4. Не відкриваючи кришку мультиварки, настояти компот протягом ще 1 години.
Фкуснофакти
— оскільки курага і родзинки для покупки доступні цілий рік, компот з цих продуктів не роблять на заготовку.
— Компот з кураги і родзинок дуже корисний. Ізюм навіть після варіння попереджає і полегшує перебіг простудних захворювань. Саме тому в радянських школах досить часто готували саме цей компот. Курага ж, завдяки своїм« річним » властивостями, дуже корисна при авітамінозі. Плюс компот дуже корисний для травлення.
— термін зберігання компоту з кураги та родзинок — в каструлі, накритій кришкою, в холодильнику 3 дні.
— частина кураги і/або родзинок в компоті можна замінити чорносливом, тоді компот стане менш кислим.