⏰ як зварити виноградний компот-способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Скільки варити компот з винограду?

40:00
Приготування компоту з винограду займає 40 хвилин .

як варити компот з винограду

пропорції виноградного компоту
Виноград — 1 кілограм
цукор — півсклянки
Вода — 1 літр

Як варити компот з винограду
Виноград очистити від гілочок, зіпсованих ягід, помити і дати стекти воді. Розкласти виноград по банках з розрахунком, що ягоди повинні займати близько половину обсягу банки. У каструлю налити воду і поставити на вогонь. У підігріту воду всипати цукор і розмішати його. Закип'ятити сироп і варити 10 хвилин. Готовим сиропом залити банки з виноградом, накрити і дати постояти 10 хвилин. Потім злити сироп, ще раз закип'ятити і знову залити їм виноград. Закрутити банки з компотом, перевернути догори дном і дочекатися повного охолодження компоту. Потім компот прибрати на зберігання.

Фкуснофакти

1. Калорійність компоту з винограду — 77 ккал/100 грам.
2. Найбільш популярним сортом винограду для приготування компоту є «Ізабелла» або будь-який виноград, який використовується для приготування десертних вин.
3. Виноградний компот добре втамовує спрагу після фізичних навантажень за рахунок кислинки, а також допомагає вивести з організму сполуки важких металів.
4. Якщо виноград солодких сортів, в компот можна додати трохи лимонного соку або нарізану невеликими брусками чверть середнього яблука. Для цього шматочки яблук потрібно опустити в банки разом з виноградом. Приготований разом з яблуком напій матиме легку кислинку.
5. Для поліпшення смаку в компот на 1 кілограм винограду можна додати 30 мілілітрів портвейну або Мадери, а також по 0,5 чайній ложці прянощів (ваніль, гвоздика, кориця) і кірки одного апельсина.
6. Варити виноградний компот можна з гілочками винограду, що додасть напою терпкість.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?