⏰ як варити варення з гарбуза і яблук - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з гарбуза і яблук?

15:00
Варення з гарбуза і яблук варити 1 годину.

Як варити варення з гарбуза і яблук

продукти
на 1 літр варення
яблука — 600 грам
Гарбуз — 600 грам
Лимон — 1 штука
цукор — 800 грам
окріп — 2 склянки

підготовка продуктів
1. Яблука і гарбуз помити і очистити від шкірки.
2. Лимон помити, очистити від цедри, цедру натерти на дрібній тертці.
3. Лимонну м'якоть дрібно нарубати.
4. Яблука очистити від плодоніжки, нарізати кубиками і побризкати лимонним соком, перемішуючи.
5. Яблучну шкірку викласти в каструлю, залити 2 склянками окропу і поставити на вогонь.
6. Після закипання зняти яблучний відвар з вогню, видалити шкірку, всипати і розмішати цукор.
7. Гарбуз порізати кубиками.
8. Викласти в каструлю для варіння варення яблука, гарбуз і лимонну цедру.

як варити варення з гарбуза і яблук в каструлі
1. Влити в каструлю яблучний відвар, поставити каструлю на вогонь.
2. Варити варення з гарбуза і яблук протягом 1 години.

Як варити варення з гарбуза і яблук в мультиварці
1. Влити в ємність мультиварки відвар яблучної шкірки, викласти гарбуз, яблука і лимон.
2. Налаштувати режим« гасіння ».
3. Варити варення 1 годину.

після варіння розлити варення з гарбуза і яблук по стерилізованим банкам.

гарбузово-яблучне варення з курагою

продукти
на 1 літр варення
Гарбуз — 500 грам
яблука — 800 грам
Курага — 250 грам
цукор — півкіло
Вода — півсклянки

підготовка продуктів
1. Яблука помити, обсушити, очистити від шкірки і насіннєвої коробочки, нарізати тонкими часточками.
2. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками стороною 1 сантиметр.
3. Курагу порізати на 4-5 частин.

Як варити варення з гарбуза і яблук в каструлі
1. Викласти в каструлю яблука і гарбуз, налити півсклянки води і поставити на середній вогонь.
2. Коли варення закипить, зменшити вогонь і варити варення при слабкому кипінні півгодини.
3. Гарбуз і яблука повинні повністю розм'якшити в пюре — якщо цього не сталося, то подрібнити яблука і гарбуз за допомогою блендера.
4. Викласти в суміш цукор і варити ще півгодини.
5. Викласти в варення нарізану курагу і варити варення ще 20 хвилин.
6. Після варіння варення розкласти по стерилізованим банкам і закатати.

як варити варення з гарбуза і яблук в мультиварці
1. У ємність мультиварки налити воду, викласти яблука і гарбуз.
2. Налаштувати мультиварку на режим « гасіння», варити варення півгодини після закипання.
3. Подрібнити варення в джем, додати цукор і варити ще півгодини на тому ж режимі.
4. Додати курагу і варити варення ще 20 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?