⏰ як варити варення з вишні - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з вишні?

00:00
Варення з вишні (або сакури) в каструлі довести до кипіння 3 рази, між закипаннями робити паузи на охолодження варення.

варення в мультиварці варити 1 година на режимі"Гасіння".

як варити вишневе варення

що потрібно для варення з вишні

на 1 кілограм вишні необхідний 1 кілограм цукру і 100 мілілітрів води.

Як варити варення з вишні
1. Насипати в сталеву каструлю цукор, влити воду.
2. Сироп варити до повного розчинення цукру, помішуючи; при варінні необхідно знімати піну.
3. Вишню помити і викласти в киплячий сироп.
4. Дочекатися повторного закипання і зняти варення з вогню.
5. Дочекатися повного охолодження (4-5 годин).
6. Знову закип'ятити і знову остудити варення; процедуру повторювати 3-4 рази.
7. Розлити приготоване вишневе варення по банках.

Як зварити вишневе варення в мультиварці
1. Вишню перебрати і помити (якщо вишня заморожена — не мити і не перебирати), висипати в мультиварку, додати цукор і воду, добре перемішати.
2. Включити режим « гасіння» і варити варення 1 годину при закритій кришці мультиварці, кожні 10 хвилин перемішуючи варення і знімаючи піну.
3. Розлити вишневе варення по банках і прибрати на зберігання. Варення з вишні буде зберігати не одну зиму.

Як зварити вишневе варення в хлібопічці
2. Вишню перебрати і помити (якщо вишня заморожена — не мити і не перебирати), висипати в хлібопічку, додати цукор, воду, добре перемішати.
1. Включити режим « варення» і варити варення 1,5 години.
2. Розлити вишневе варення по банках і прибрати на зберігання.

Фкуснофакти

— вишневе варення, приготоване з кісточками, слід вжити протягом 1 року. Якщо вишневе варення вариться з перспективою тривалого зберігання в домашніх умовах, слід попередньо видалити кісточки (зробити це можна за допомогою спеціального пристосування, або за допомогою шпильки).

— видалення кісточок займає час, до того ж саме горіхи надають варення горіхову терпкість і мигдальний аромат. До того ж, вишня з кісточкою краще зберігає форму і не розварюється.

— щоб легко звільнити ягоди від кісток, можна скористатися спеціальним пристосуванням — механічною машинкою для видалення кісточок.

— якщо вишневе варення виходить занадто рідким, збільште норму цукру і довше поваріть варення. Варто враховувати, що при охолодженні вишневе варення стане густішим: відлийте трохи варення на тарілку і після охолодження переконайтеся, що варення стало густішим. Як варіант зробити вишневе варення гущі, можна додати пектин — на 1 кілограм ягід знадобиться 15 грам желирующего речовини. Якщо пектину немає, можна зцідити сироп варення, влити в каструльку і уварити його окремо від ягід. Ще можна відлити сироп і зробити на його основі морс або компот .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?