час читання —4 хв.
сік грибів робить руки брудно-коричневими, якщо збирати і чистити їх без рукавичок. Як відчистити руки від в'їдливої бруду після чистки? І особливо — кінчики пальців? Важливо швидко змити плями бруду, інакше їх не вдасться вивести кілька днів. Для цього не підійде мило, краще вибрати один з таких засобів:
- якщо руки не дуже брудні, просто намочити їх і відтерти пемзою;
- віджати сік з дрібно нарізаного листя щавлю і нанести на брудну шкіру;
- спробувати порошок типу« Комет » — акуратно розтираючи його забрудненими кінчиками пальців;
- у теплу воду додати 10 г лимонної кислоти і опустити в неї руки, або просто протерти їх соком лимона;
- 1 частина столового оцту і 3 частини води змішати, опустити туди руки не більше ніж на 10 хвилин, додати до розчину 3 ч. л. харчової соди і знову потримати в ньому руки, змити плями мочалкою або губкою;
- якщо немає алергії, розвести 2 ст. л. засобу для миття посуду в 0,5 л води, занурити туди руки на 5-7 хвилин, потім відмити їх губкою;
- протерти руки рідиною для зняття лаку або ацетоном, змити водою.
після очищення шкіри будь-яким з цих способів треба ретельно вимити руки під проточною водою і зволожити шкіру кремом. І звичайно, надалі при обробці маслюків слід користуватися тонкими рукавичками і спеціальними щіточкмі, що зменшують ступінь забруднення рук.