⏰ причини, чому рис в плові злипається.

Чому рис в плові злипається?

10:00
час читання —3   хв.

Рис в плові злипається через великий вміст крохмалю в крупі. Кількість залежить від сорту і виду зерен, наявності домішок і пудри. Різотто злипається набагато більше, ніж Краснодарський рис або девзіра. Чим свіже, довгастіше і цільніше крупа — тим менше вона схильна до цього. Завжди злипається тертий, подрібнений, Непромитий рис.

вивести зайвий крохмаль можна тільки ретельної промиванням і замочуванням. Замочену крупу треба перемішувати, зливаючи непотрібний, сплив крохмаль. Справу ведуть до моменту, поки чергова порція води не стане прозорою.

Крупа, замочена і промита в окропі, буде злипатися сильніше, ніж промита і замочена в теплій воді. Чим довше варіння рису і більше рідини в каструлі — тим більше буде злипатися продукт. Переварений рис завжди злипається сильніше, ніж недоварений.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?