у продажу квасоля представлена в 3 видах: лущильна (сухі боби), стручкова і консервована.
звичайна суха квасоля зустрічається на прилавках найчастіше. Ціна — не висока. Найпопулярніші види — червона і біла квасоля. Така квасоля корисна і ситна, але вимагає замочування і довго вариться . У делікатесах добре проявляють себе сорти Маш і Мехіко. При покупці оцінюють зовнішній стан квасолі: боби повинні бути цілими, сухими, без сумнівних плям, слідів шкідників і зморшкуватою шкірки.
Консервована квасоля буває у власному соку і в томатному соусі. Коштує дорожче сухих бобів. Не вимагає термічної обробки, можна відразу додавати її в готову страву. Економить час.
стручкова квасоля — продукт для здорового харчування і дієтичних страв. Готується швидко, особливо якщо купувати заморожену. Найсмачніші — Спаржеві сорти. Краще вибирати продукт в герметичній упаковці. Стручки повинні хрустіти, бути щільними і ламкими.