⏰ чому в квасолі заводяться жучки? Що це за жучки і чи можна їсти таку квасолю?

у квасолі завелися жучки, що робити?

10:00
час читання —3   хв.

Якщо ви зберігаєте квасолю в пакеті на полиці в кухонній шафці, в ній можуть завестися жучки. Пояснюємо, які це жучки і що робити, щоб їх вивести. Також відповімо на питання, чи можна їсти заражену квасолю.

Запас квасолі, який зберігається вдома, може бути зіпсований дрібними комахами. Якщо в квасолі завелися жучки, то вони активно поїдають зерна, роблячи їх непридатними в їжу. Вони можуть перебратися в ємність з квасолею з зберігаються поруч продуктів (наприклад, борошна) або потрапляють в будинок з городньої грядки — разом із зібраною квасолею.

щоб захистити продукт від жучків, потрібно заздалегідь подбати про врожай, своєчасно обробляючи посадки засобами від шкідників. Перед закладкою на дуже довгий (роками) зберігання зерна квасолі потрібно висушити в духовці, нагрітій до 80-90 градусів, протягом 5 хвилин. Також рекомендується купувати квасолю перевірених марок або, якщо це квасоля наразвес — перевірте хоча б сертифікати про належну якість.

зберігатися квасоля «про запас» повинна в холоді, при температурі 5-10 градусів — такі умови несприятливі для комах. Можна зберігати її в холодильнику. Корисно покласти з зернами неочищені зубчики часнику, насіння кропу, які відлякують шкідників. І пам'ятайте, що квасоля при варінні обов'язково необхідно замочувати!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?