⏰ тріска в томатному соусі на сковороді: покроковий рецепт з фото

Рецепт приготування тушкованого філе тріски в томатному соусі

40:00
готовая треска в томатном соусе
Приготуйте це овочеве рагу з багатим смаком. Для цього тушкуйте овочі в томатному соусі, потім викладіть туди ж філе тріски і готуйте під кришкою. Риба вбере в себе всі аромати.

ця страва середземноморської кухні готується всього 40 хвилин і буде ідеальним вибором для смачного обіду або вечері.

інгредієнти
порції: - + 2
  • філе тріски 220  г
  • помідори черрі 125  г
  • Томатна паста 30  г
  • морквина 1  шт
  • жовтий болгарський перець 1  шт
  • білий лук 1  шт
  • часник 1  зубчик
  • хліб чіабатта 2  шт
  • свіжа петрушка 4  гілочки
  • винний оцет 15  мл
  • Майонез 30  г
  • овочевий бульйон в кубиках 1  шт
  • Бадьян зірчастий 1  шт
  • Куркума 1  чайна ложка
  • вершкове масло 10  г
  • цукор 1  щіпка
  • оливкова олія  
  • сіль, перець за смаком  
на порцію
калорії: 488 ккал
білки: 28 г
жири: 16 г
вуглеводи: 58 г
кроки
40  хв. друк
  • нарезаем овощи
    Духовку включите на 180 градусів. Помідори черрі розріжте навпіл. Цибулю очистіть від лушпиння і поріжте тонкими півкільцями. З перцю приберіть насіння і поріжте тонкими смужками. Морква поріжте кубиком. Часник також подрібніть ножем.
  • жарим овощи
    розігрійте вершкове масло з невеликою кількістю оливкової в сковорідці на середньому вогні. Викладіть все порізані овочі (половину часнику залиште на потім), а також додайте по щіпці солі і цукру. Викладіть бадьян і готуйте близько десяти хвилин.
  • добавляем томатную пасту
    тим часом розмішайте половину куркуми і суміш овочевого бульйону в 350 мл окропу. Коли овочі размягчатся, викладіть до них в сковорідку томатну пасту і перемішуйте протягом хвилини. Потім влийте бульйон з куркумою і доведіть до кипіння на високому вогні. Після закипання готуйте отриманий томатний соус 5-6 хвилин на мінімальному вогні.
  • смешиваем айоли
    змішайте залишилася куркуму з 1 ч. л. ложкою окропу. Додайте до них майонез, винний оцет і залишився часник. Полийте невеликою кількістю оливкової олії з дрібкою чорного перцю, перемішайте. Це і є часниковий Айолі.
  • запекаем чиабатту
    чіабатти покладіть на деко, злегка полийте оливковою олією і поставте в розігріту духовку на 7-10 хвилин.
  • добавляем рибу
    викладіть в сковороду до овочів в томатний соус філе тріски і тушкуйте під кришкою 3-5 хвилини до готовності риби.
  • добавляем петрушку
    дрібно наріжте петрушку. Більшу її частину додайте в сковорідку і ретельно розмішайте. Приберіть звідти бадьян.
  • готовая треска в томатном соусе
    Подавайте тріску в томатному соусі з хрустким хлібом, прикрасьте залишилася петрушкою і полийте приготованим соусом.

вибір інгредієнтів

замість тріски підійде хек або минтай . Чіабатту можете замінити на багет. Винний оцет при необхідності замініть яблучним або столовим.

овочевий бульйон можна зварити самостійно з будь-яких свіжих або сушених овочів.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?