Борщ на бульйоні зі свинини зазвичай виходить наваристим і смачним. Багато господинь беруть для приготування бульйону свинячі ребра, попередньо зрізуючи надлишок жиру — виходить смачний м'ясо-кістковий бульйон і волокнисте дуже ніжне м'ясо. М'яке і смачне м'ясо в результаті із задоволенням їдять навіть діти. Тільки при варінні страв для малюків, не забувайте використовувати другий бульйон і прибирати кістки. Також для борщу можна брати вирізку або задню частину туші, змішувати свинину і індичатину, але самої по собі м'якоті в будь-якому випадку недостатньо.
традиційно бульйон повинен бути кістково-м'ясний, тому свинячі ребра — ідеальний варіант , що дозволяє отримати оптимальне співвідношення і відмінні смакові характеристики при варінні смачного борщу . Ще можна брати для борщу лопатку на кістки або будь-яку частину хребта з вирізкою — м'ясо теж дуже м'яке і доречно при дотриманні дієти, тому що не таке жирне, як на ребрах.